Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Hitta din hund och uppfödare

De flesta uppfödare har hemsidor – börja med att titta på dessa. Lättaste sättet att hitta uppfödare för det val av hundras du gjort är att googla på hundrasens namn.

Gillar du hundarna du ser?

Även om varje hundras har en rasstandard, kan olika linjer se lite olika ut. Finns det inga bilder på hunduppfödarens hemsida, leta vidare.

Läs informationen om hundarna till avel

Kika in om uppfödaren har gjort några hälsotester på hundarna ? (i vissa raser finns avelskrav och krav på diverse olika tester, kika med rasklubbarna).

Tränar eller tävlar hundarna i något ? (aktiva hundar är ett tecken på friska och sunda och arbetsvilliga hundar)?

Får du uppfattningen om att uppfödaren har kontakt med valpköparna även efter att valparna är sålda ? Det ser man om uppfödaren kan redovisa vad ”gamla” valpar har haft för sig sen de flyttade.

Om du tycker om det du hittar på hemsidan, så kan du ta en första kontakt. Antingen ringer du, eller så skickar du ett mail. Presentera dig själv och förklara varför du blivit intresserad av rasen, fråga om han eller hon har några planer på framtida kullar, och om du får anmäla ditt intresse som valpköpare.

Välj en uppfödare nära dig

Det är en fördel om uppfödaren befinner sig i ungefär samma landsände som man själv; då kan man åka och hälsa på dennes vuxna djur (en dräktig tik beter sig inte alltid som ”sig själv”). Sedan kan man också åka och hälsa på valpkullen flera gånger innan den är leveransklar. Vid ett besök ska du fundera över om du gillar tiken som ska bli mamma till din blivande valp!

Dennes prägling på valparna de första 8-10 veckorna är mycket stor. Gillar du inte henne, är det ingen lovande start.

Fråga även om det går att få träffa hanen till kullen, och även här gäller att du bör gilla hanens sätt att vara. Ofta är detta ingen möjlighet, men man kan ändå kolla upp hanens meriter via SKK alt. rasklubbens avelsinformation.

Lycka till och välj hunden med omsorg, så det blir rätt från början.

4 Jan 2012