Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Hitta en bra och billig bilförsäkring

Du har äntligen hittat den drömbil som du har längtat efter i några år. Tillsammans ska du och din bil avverka många mil. Då är det viktigt att du har en bra billig bilförsäkring.

Bilförsäkringen är en av de viktigaste försäkringar du kan ha, men det är också en försäkring där du kan spara massor med pengar genom att jämföra olika aktörer med varandra. Genom att jämföra innan du tar ett beslut så kan du enkelt spara flera hundralappar och ibland upptill ett par tusenlappar i längden. Utan en giltig bilförsäkring kan du hamna i ekonomiska svårigheter om olyckan skulle vara framme och det vill man helst undvika.

Jämför bilförsäkringar och spara pengar

Det är endast genom att jämföra olika bilförsäkringar hos olika försäkringsbolag som du kan hitta den förmånligaste och billigaste försäkringen. Pengarna du sparar kan du t.ex använda till att göra något roligt tillsammans med familjen istället för att slänga ut dem i onödan, varför inte spara till semestern eller till något annat som du själv tycker att pengarna behövs bättre till ?

Hur du jämför bilförsäkringar

Med hjälp av nätet så går det utmärkt att jämföra olika bilförsäkringar mot varandra. Det finns lätta och kvicka tjänster till detta ändamål. Det är en stor fördel att du slipper ringa runt till de olika försäkringsbolagen ett efter ett. Det spar dig mycket tid.

Dessutom är dessa tjänster på Internet GRATIS att använda och de har mycket duktiga och skickliga försäkringsrådgivare som är till för just dig. Försäkringsrådgivarna ger dig ett snabbt svar på dina frågor om det är något du undrar över när det gäller bilförsäkringen.

Det har blivit väldigt populärt att använda sig av jämförelsetjänster idag. Så varför inte testa och se hur mycket just du kan spara ?

Vad ingår i en bilförsäkring ?

Det kan vara väldigt varierande. Utbudet av bilförsäkringar är stort. Försäkringen styrs också av ålder på din bil, vilken sorts bil du har, vikten på din bil och hur länge du har kört skadefritt.

En bilförsäkring är uppdelad i tre huvuddelar, trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring.

Trafikförsäkring är obligatorisk, den skyddar förare, passagerare, cyklister och medtrafikanter. Den ersätter skador som du orsakar på ett annat fordon eller något annat som du kanske kör på. En trafikförsäkring måste du ha till alla fordon, annars får du inte köra fordonet. Trafikförsäkringen är den lägsta ersättningsnivån för din bil men den är nödvändig.

Halvförsäkringen ersätter stöld av fordonet, brand och glasskador. I halvförsäkringen ingår också trafikförsäkring och rättsskydd om du t.ex skulle hamna i konflikt med någon vid händelse av olycka eller något annat som gäller din bil. Då kan du få ersättning för detta. En del försäkringsbolag har i sin halvförsäkring ersättning även för bärgning vid motorstopp, men det varierar från försäkringsbolag till försäkringsbolag, därför är det som sagt väldigt viktigt att du jämför bilförsäkringar med varandra.

Helförsäkring (vagnskada) ersätter skador efter trafikolycka och skadegörelse. Om du har din bil helförsäkrad så har du ett nästintill komplett skydd för din bil. Den ersätter det mesta.

Det finns tilläggsförsäkringar som du kan teckna tillsammans med din bilförsäkring om det är så att du vill ha något extra, t.ex, vissa tillbehör eller om du tycker du har extra stöldbegärligt gods i bilen. I de flesta tilläggsförsäkringar ingår assistans, bilallrisk och trafikolycksfall.

När du har tecknat din bilförsäkring

Du ska känna dig nöjd när du har tecknat din försäkring. Det är huvudsaken. Om du har tecknat din bilförsäkring via nätet så har du också antagligen hittat den billigaste och bästa bilförsäkringen med de största förmånerna. Nu kan du och din bil ha många bra år tillsammans. Du har gett dig själv och även din bil en riktigt bra trygghet.

10 Jan 2013