Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Hjälp att hitta sommarjobb, sysselsättning samt alternativa jobb

Visst är det härligt att åter känna värmen i luften och naturens alla trollbindande dofter. Alla tecken är tydliga, sommaren närmar sig med stormsteg. Även om de flesta av oss ser framemot en varm och härlig sommar, är det säkert en och annan där ute som samtidigt känner en viss oro i magen vid tanken på att juni, juli och augusti snart står för dörren. Ett skäl till varför man skulle kunna tänkas känna så är att man saknar sysselsättning och försörjning under sommarmånaderna. Detta är verkligheten, inte minst, för många nybakade studenter. Vad gör man då om man saknar sommarjobb, men alltjämt är arbetsför, motiverad, ambitiös, nyfiken och framförallt vill arbeta?

Först och främst finns naturligtvis den ”vanliga vägen” att gå, på arbetsförmedlingens hemsida ams.se tillkommer ständigt nya arbete, var av vissa är korttidsvikariat, praktikplatser och sommarjobb. Den som menar allvar med sitt jobbsökande bör därför göra till vana att besöka denna sida dagligen.

Men som de flesta säkert redan är väl medvetna om, tillkommer det inte tillräckligt många jobb på denna sida för att alla de som söker sommararbete verkligen skall kunna erbjudas en anställning, därför bör du vidga ditt sökande till flera andra arenor.

Vanligaste viset att bli erbjuden ett jobb är numera genom bemanningsföretag som bedriver bemanning i Sverige. Till skillnad från arbetsförmedlingen som är en statlig instans, är bemanningsföretagen bolag med naturliga vinstintressen.

Samtidigt är bolag som sysslar med rekrytering ofta väldigt effektiva och sannolikheten att du skall hitta ett sommarjobb via ett bemanningsföretag är relativt stor, särskilt om du inte är kräsen. Många gånger innebär den typ av arbeten som dessa företag förmedlar hårt och krävande jobb på obekväma tider. Även om många kan tänkas hitta jobb via denna typ av privata arbetsförmedlingar, är det tyvärr ändå inte alla som erbjuds arbete.

För den som provat de naturliga kanalerna och dessutom kollat runt i bekantskapskretsen, föräldrar, vännerna osv återstår i regel bara att skapa sin försörjning på egen hand. Att definiera sitt eget arbete är inte helt lätt och kommer med flera utmaningar, men är i gengäld många gånger väldigt inspirerande.

Ett av de bästa ställena att skapa en egen vinstdrivande verksamhet är internet. Dagligen använder miljontals personer enbart i Sverige internet. Man brukar säga att alla ställen där många människor befinner sig på en och samma gång, innebär ett tillfälle att tjäna pengar och det påståendet är väldigt sant även när det gäller internet.

Det finns goda möjligheter att tjäna pengar genom jobb hemifrån online. Några exempel på vad du kan tjäna pengar på virtuellt är att, sälja annonser, skriva artiklar och göra hemsidor.

Även om möjligheterna är stora att jobba online, är konkurrensen dessvärre också stor, det bästa rådet är därför att hitta något som du gillar och sedan satsa 100% på detta. Är du ihärdig så kommer ditt arbete sannolikt också att ge en god avkastning.

4 May 2012