Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Hjälp med läxläsning

Att hjälpa barnen med läxan kan vara en tidskrävande uppgift som också ibland kräver viss kompetens, särskilt om man har lite äldre barn som går på gymnasiet. En praktisk lösning kan i dessa fall vara att anlita hjälp med läxläsning.

Det finns flera företag som jobbar med unga och drivna personer som tycker om att hjälpa barn att förstå matematikläxan eller dela med sig av sina tips om hur man lättast lär sig vissa språk. Att ha en personlig pedagog kan vara guld värt, eftersom det blir som en blandning av lärare och kompis och därför kan vara en person som det är lättare att skapa en relation till.

Eftersom det inte finns andra elever som konkurrerar om pedagogens uppmärksamhet kan läxläsningen bli mycket effektiv och ibland också ganska rolig. En annan fördel är att barnen ofta hellre gör sina läxor utan några större protester om det är någon utomstående som hjälper till, istället för en familjemedlem. Att slippa tjata på sina barn om att de måste göra sina hemläxor är också värdefullt för föräldrarna, som får mer kvalitetstid med barnen istället för att behöva bråka.

Att skapa rutiner kring läxläsningen är kanske det viktigaste för att få den att bli en naturlig del av barnens vardag. Eftersom en personlig pedagog alltid kommer på schemalagda tider, vänjer sig barnen vid att det då är dags att plugga och anstränger sig mer för att utnyttja tiden. Att tillsammans med barnet komma fram till en lämplig tid är ofta det bästa, eftersom det är en del i att få barnet mer självständigt och aktivt bry sig om hur det går i skolan.

Sedan RUT-avdraget infördes för några år sedan, har det blivit billigare att anlita både städhjälp och barnpassning. Läxläsning ingår inte i RUT-avdraget men genom att kalla det för till exempel pedagogisk barnpassning eller barnpassning med pedagogisk inriktning, kommer man runt det problemet.

Har man rätt till RUT-avdrag kan man alltså anlita hjälp med läxläsning till ett riktigt bra pris.

12 Mar 2013