Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Högre pris med mäklare

Tid är pengar – så även när du ska sälja din bostad. Därför kan du tjäna på att anlita en mäklare som hanterar allt det praktiska kring din försäljning. Det spelar ingen roll om det gäller en villa, lägenhet eller sommarstugan på landet som du ska sälja, genom att anlita en mäklare så får du tid över till annat som förmodligen är viktigare än att sitta och svara i telefonen när spekulanterna börjar höra av sig.

En mäklare kan nämligen sköta såväl marknadsföringen som kontakten med spekulanterna, samt hålla i visningen och den efterföljande budgivningen. Detta frigör så klart mycket värdefull tid för dig som säljare – tid som du istället kan spendera med familjen.

Visst innebär det en viss kostnad att anlita en mäklare, men du får också väldigt mycket fritid tillbaka och med mäklarens hjälp kan du dessutom ofta lyckas få ut ett höge pris för din fastighet än om du skött försäljningen ensam. Det kan med andra ord gå jämt upp i slutändan.

Lite tid kan det emellertid vara värt att lägga ner på att hitta rätt mäklare. Det är ju en förutsättning att du känner dig trygg med din mäklare för att du ska kunna lämna över arbetet till honom eller henne med gott samvete – och utan att behöva oroa dig.

Kontakta därför gärna några olika mäklare och känn dig för helt enkelt. Tala om för mäklaren vilka önskemål du har och vilka förutsättningar som finns och be gärna om ett prisförslag. Kolla också upp vad som ingår i varje mäklares erbjudande för att kunna jämföra och ta ett välinformerat beslut om vem du ska anlita.

Värt att veta är att det inte är fastighetsmäklarbolaget utan mäklaren själv som är personligt ansvarig i uppgörelsen er emellan. Det är alltså ni två som personer som ingår ett avtal.

Just när det gäller uppdragsavtalet bör detta ske skriftligen och innehålla information om vilka moment som mäklaren åtagit sig att utföra, eventuell ensamrätt gällande uppdraget, samt hur mäklarens ersättning ska räknas ut och vilka betalningsvillkor som gäller.

Vill du att något ska ske på ett speciellt sätt under förmedlingen – exempelvis om du har särskilda krav gällande marknadsföringen, ta då upp det i samband med avtalsskrivningen så att mäklaren kan notera detta innan ni skriver under. Behåll alltid din kopia av avtalet och förvara det på en säker plats. Det kan alltid vara bra att kunna gå tillbaka och säkerställa vad som avtalats.

Klicka här för mer information om mäklare.

14 Jul 2012