Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Höj säkerheten med ID-kort för företag

Att inte ha kontroll över vem som rör sig på arbetsplatsen och har tillgång till all känslig information som förvaras där innebär en stor säkerhetsrisk för företaget. Förutom de som är fast anställda på företaget kan arbetsplatsen även besökas flitigt av andra tillfälliga besökare som t.ex. kunder, tillfälligt anställda och personer som jobbar med konsultuppdrag.

Med alla dessa tillfälliga besökare kan det vara svårt att kontrollera att inte obehöriga får tillträde till datorerna och viktiga dokument som ligger framme på skrivborden. I samband med att även inbrott och informationsstölder har blivit allt vanligare i Sverige är det många företagare som har vaknat upp till dessa säkerhetsrisker och nu är det dags att åtgärda dem.

ID-kort för anställda

Ett bra sätt att höja säkerheten på företaget är att skaffa foto ID-kort för alla anställda. Med hjälp av dem blir det lättare att identifiera alla som är anställda på företaget och därmed är behöriga att röra sig på arbetsplatsen. För tillfälliga besökare kan man även reservera några ID-kort utan foto som lämnas tillbaka då de inte behövs längre.

Snabbt och säkert

ID-kortets främsta användningsområde är identifiering av kortinnehavaren, men många ID-kort för företag brukar även vara försedda med en magnetremsa som fungerar som en slags nyckel eller passerkort. Med hjälp av dessa kort blir det lättare att kontrollera att bara behöriga har tillträde till hela arbetsplatsen eller vissa rum i lokalen.

Passerkort kan även användas på mindre arbetsplatser där man håller dörrarna till en del rum låsta för att kunderna i misstag inte ska ramla in i personalrummet eller städskrubben.

Utformning av ID-kort för företag

De flesta ID-kort är lika stora som ett vanligt kreditkort och kan därmed behändigt förvaras i plånboken eller i en kedja hängande runt halsen. Förutom ett foto av kortinnehavaren brukar även viss personlig information stå på kortet, t.ex. namn och position inom företaget.

15 Oct 2013