Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Höst och vinterkläder

Hösten och vintern står runt hörnet här och hur ska man klä sig när vintervädret slår till i Sverige. Höstarna är ganska långa åtminstone söder om Dalälven så att ha en bra jacka som klarar regn och blåst är A och O.

Ett bra sätt att hålla sig torr även i de kraftigaste oväder är en oljerock från Australien. Vi kanske sammankopplar Australien med sol och sandstränder men i inlandet kan klimatet bli betydligt hårdare med både monsunregn i norr, snö i öster och stekande hetta i mitten.

För att klara av att arbeta i ett ständigt växlande klimat så har bönderna gjort en egen variant av en oljerock. En oljerocka från Australien är utvecklad just för att klara vind och regn, de typiska klaffarna på axlarna är till för att regnet ska åka av jackan och inte ligga kvar och blöta ned. En oljerock är också ganska vid för att man ska kunna röra sig i den och arbeta i den. Stora fickor för plats för allt man kan behöva.

En oljerock är lätt att röra sig i - den är smidig och bekväm att bära. Alla vattentäta fickor gör att du kan få med dig telefon, plånbok och annat smått och gott i din oljerock utan att de blir dränkta.

När vintern till slut kommer, oftast lagom efter jul, så brukar det bli smällkallt. En äkta vinter kallas för vargavinter av en orsak. När vargavintern slår till kan det vara bra att köpa dunjacka eftersom en dunjacka håller dig varm hela vintern. Dunjackor används både flitigt på stan och ute i friluftsliv. Att kläder som dunjackor och oljerockar hittar in till stan visar bara på att gatumodet har en gräns sen vill vi ha praktiska kläder.

En oljerock eller en dunjacka kostar lite i inköp men det är kläder som håller i många år och därför blir de inte så dyra. Att du sen kan hålla dig varm i en oljerock eller dunjacka en lång höst och vinter gör mycket för att vi ska orka med den. Det är nästan halva året vi går runt i regn och rusk eller vinterväder så vi behöver riktiga vinterkläder.

 

26 Aug 2012