Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Hovs Hallar – En pärla på Bjärehalvön

Hovs Hallar är ett givet utflyktsmål för alla er som semestrar på Bjärehalvön, eller som är på genomresa och som vill se och uppleva en av Bjärehalvöns höjdpunkter, i dubbel bemärkelse. Här, längst ut på den nordvästra hörnan av halvön, där land möter hav, byter det böljande jordbrukslandskapet abrupt karaktär till en spännande kustremsa med klippor och stenblock.

Redan på parkeringen möter ni den hisnande utsikten över Laholmsbukten, Kattegatt och Hallands Väderö. En stig leder er sedan ned mot den dramatiska kustremsan med klipporna som klättrar ned mot de långsträckta klapperstensfälten närmast havet. Men se upp när ni går, stigen är lite besvärlig på sina ställen - höjdskillnaden är 70 meter. På promenaden ned kommer ni att passera ljung, blåbärsris och annan grönska, som växer mellan stenformationerna och i skrevorna.

På Hovs Hallar kan ni både vandra fritt längs stigarna och utmed havet, men det finns också en vandringsled på 3 km. Den är bitvis lite krånglig att vandra, men den följer havet och leder sedan upp ovanför klipporna. Ni kan förstås själva välja vilket håll ni vill gå åt. Längs vandringsleden kommer ni att möta både spännande grottformationer, hisnande klippmassiv (bland annat Arilds port som är ett välkänt landmärke) och mer lättsam terräng med enbuskar och små skogspartier. Väljer ni att slå er ned med egen matsäck får ni helt säkert njuta av en fantastisk utsikt.

Vid Hovs Hallar är det vackert oavsett väderlek - dramatiskt när stormarna vräker havet mot klipporna, och ljuvligt när solen glittrar i vågorna. Det här är det perfekta stället för den som vill ligga på klipporna och sola för att sedan ta ett dopp i havet eller snorkla, men var försiktiga på de hala klipporna. Skåneleden passerar här och vid parkeringen finns det toaletter, en glasskiosk och restaurang. Området kring Hovs Hallar är naturreservat.

Kuriosa om Hovs Hallar är att platsen har utgjort scener i både Ingemar Bergmans film "Det sjunde inseglet" och i Jan Troells film "Ingenjör Andrées luftfärd".

Hovs Hallar ligger ca 8 km från Torekov och ca 11 km från Båstad. Det finns gott om golfbanor och matställen runtomkring att besöka.

 

15 Feb 2012