Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Hur att välja pensionsplan inför pensioneringen

Allt förknippat med finanser är tufft förutspå och beräkna. Väldigt många kalkyler och antaganden tas i beräkning och ändå kanske inte avkastningen blir så hög som man hade förväntat sig. Det finns tre kategorier av sparande som du kan göra – kort, medel och långsiktiga dito. Den första används för barnens utbildning, olycksrelaterade och återinvesteringar. De medellånga besparingarna används för ett hus eller kanske en bra bil. Den långsiktiga går till vårt liv efter pensionen.

När du väl har klarat dig fram till 65 eller så, då har du tid för att glädjas och njuta av livet. Det är tid för att starta om livet som barn och säga adjö till det hektiska livet. Du kan återigen njuta av morgon- och kvällspromenaderna i parken och de sena kvällarna framför TV’n eller på bion. Du kan läsa dina favoritböcker en gång till. Men, du behöver ett mentalt lugn för att göra allt detta. Bara ett konstant flöde av pengar kan åstadkomma detta.

Det är därför som det långsiktiga sparandet går till pensionsplaneringen. Du fortsätter att spara till detta under den största delen av din yrkeskarriär, för att det ska maximal avkastning. Det är fullständigt tokigt att anta att man vet hur stor månadsinkomst som kommer ge dig en komfortabel nivå. Ingen vet hur mycket priserna kommer trappas upp och hur mycket valutan kommer att sjunka, vid den tidpunkten. Uppskattningsvis kommer det bli mindre än tio gånger av vad du behöver idag.

Ingen pensionsplanering kan ge så pass hög avkastning per månad, efter säg 20-30 år. Så, räntan på denna pensionsplan, som många anser vara den primära faktorn, är faktiskt in den enda faktorn. Så, vad ska man titta på, när man väljer pensionsplan?

Skattefaktorn

Det finns pensionsplaner som är skattefria efter förfallodagen. Självklart är antalet sådana få, men dessa är verkligen bra. När du har tagit bort skattefaktorn från din månatliga inkomst, kommer din tillgängliga nettoinkomst att öka avsevärt. De statliga pensionsfonderna är sådana planer, med en bra ränta och utan någon skattekomponent på varken det primära beloppet eller på räntekomponenten, då de förfaller för utbetalning. Så, du måste investera tungt i denna typ av planer. De flesta av dem är tillgängliga via statens finansinstitut. Därför är de helt och hållet säkra.

Privata fonder

Många privata organisationer erbjuder många pensionsplaner. Innan du väljer dem måste du titta på för- och nackdelarna på detaljnivå! En stor nackdel är med dessa fonder är att de saknar investeringssäkerhet. Plus, de är endast i paritet med statens räntenivåer. I en värld som i dagsläget upplever en lågkonjunktur, även i de starkaste av ekonomier, så finns det verkligen ingen privat bank med en hög ränta.

Trygga en månatlig återbetalning

Många planer ger tillbaka det fulla beloppet vid utbetalningsdatum. Det kan vara svårt att hantera de stora beloppen ur en säkerhetsaspekt. Dessutom, månatliga återbetalningsplaner säkerställer att du fortfarande får ränta på det kvarvarande huvudbeloppet. Därför, kontrollera denna klausul innan du investerar.

Har du någon bra pensionsplan som erbjuder mer än de vanliga? Vi skulle uppskatta om du ville dela med dig av detta och berika våra läsare!

För ännu mer användbar tips och information, eller om du vill kolla in vad som är pensionsplaner från Danske Invest.

 

22 Jan 2014