Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Hur du förbereder dig för vintercykling

Att cykla under vintern behöver inte vara så kallt och farligt som det kan verka. Bara för att det snöar ute och det ligger lite is på marken behöver man inte vara rädd för att ge sig ut och trampa. Med rätt cykeldäck, rätt belysning och rätt kläder kan man cykla från november till mars utan att frysa eller halka omkull.

För att få något som helst grepp på is behöver man dubbade cykeldäck. Det är otroligt viktigt om man inte vill riskera att låsa däcken och tappa kontroll över cykeln helt när man försöker bromsa. Även om man kör på asfaltsvägar som plogas och grusas så behöver man dubbdäck för att kunna cykla säkert.

Belysning i form av lampor och reflexer på cykeln är också viktigt på vintern när soltimmarna är så få. Enligt lag ska alla cyklar ha reflexer på sidorna, en röd lampa bak och en vit lampa fram. Har man inte det kan man få böter av polisen.

Tvätta cykeln och byt bromsarna

I de flesta delar av Sverige saltas vägarna på vintern. Eftersom vägsaltet sliter mycket på cykelns lack och olika komponenter bör man tvätta cykeln oftare än vanligt om man använder den under vintern. Särskilt kedjan bör tvättas och även smörjas regelbundet.

En kedja som är smutsig eller osmord slits snabbare och hoppar lättare ur dreven. Man ska dock aldrig smörja kedjan utan att först ha rengjort kedjan ordentligt med till exempel en trasa, eftersom man annars bara kommer göra smutspartiklarna ännu svårare att få bort.

Att kunna bromsa kraftigt och mjukt är också viktigt under vintern på grund av det hala underlaget. Därför bör man se till att bromsklossarna är i ett bra skick och bromsreglaget är rätt inställt. Om bromsklossarna är utslitna kan de bytas snabbt och enkelt hos en lokal cykelverkstad för några få hundralappar.

Mer information om vintercykling går att läsa på www.vintercykel.se.

7 Jan 2013