Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Hur du gör ett vishäfte för bröllop

Det är naturligtvis tillåtet att framställa ett vishäfte precis som du vill. Men även här finns en etikett om hur det ska läggas upp.

Omslaget ska klart och tydligt tala om vem som gifter sig/fyller år/har festen, sedan ska dagens datum, namn på lokalen och staden/byn som festen genomförs på också vara synligt. Gärna en enkel bild på festlokalen också.

Har du ett vishäfte som är häftat likt en tidning är det väldigt snyggt att låta första vänstersidan vara tom och börja med sångerna på höger sida så att det ser lite ut som en bok.

Den första bordsvisan ska vara en välkomstvisa som alla känner igen. Kolla din gästlista för vilken melodi det ska vara till visan. Det finns inget positivt med att ha en gammal melodi som majoriteten av gästerna är för unga för att kunna, bara för att traditionen säger så. Gästerna ska kunna sjunga med, annars försvinner syftet med visorna och då höjer sjungandet ingen fest.

Därefter är det bra att blanda låtar efter ålder, mode i form av vad gästerna lyssnar på för musik och vilken dryck som serveras. Ofta innebär de att det kommer med både vinvisor, öl och vanliga snapsvisor. Ta med visor om de drycker du serverar helt enkelt.

Hur många visor som ska sjungas är upp till dig, men jag skulle rekommendera några fler än vad du planerar. Då ger du toastmastern en livlina ifall något dröjer, maten eller avecen till exempel. Denne kan då styra upp en visa extra och hålla skenet uppe.

Till sist ska ytterligare två visor in, det är en kaffevisa och en tackvisa. Trevligt är om tackvisan nämner personalen och de kallas in för att skänkas lite uppskattning utav gästerna.

Ha gärna med en gästpresentation eller roliga fakta om brudparet i vishäftet. Det ger gästerna en möjlighet till uppslag för konversation. Sitter de bredvid en icke pratsam gäst har de dessutom något att göra emellanåt istället för att de bara ska sitta och titta.

Avslutningsvis så rekommenderar jag att ha ett vackert kärleksbudskap på sista sidan. Inte för att det är kutym utan för att jag personligen tycker att det ramar in bröllopsbudskapet på ett bra sätt.

23 Mar 2013