Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Hur du motverkar rynkor med nyponfröolja

Nyponfröolja är en naturlig olja som framställs ur fröna i skenfrukten från nyponbuskarna. Denna olja innehåller en mängd olika vitaminer och näringsämnen som är bra för huden. Nyponfröolja innehåller bland annat mycket C-vitamin som behövs för att immunförsvaret ska fungera och för att hud, naglar och tänder ska må bra.

Oljan innehåller även E-vitamin som huden behöver för att kunna skydda sig mot den påfrestande UV-strålningen från solen. Det som gör nyponfröoljan särskilt intressant som antirynkprodukt är dock att den innehåller A-vitamin. Denna vitamin motverkar rynkor och andra ålderstecken genom att göra huden mer slät och elastisk.

Tack vare sitt imponerande näringsinnehåll är nyponfröolja en vanlig ingrediens i konventionella antirynkkrämer.

Till skillnad från konventionella krämer mot ålderstecken så innehåller nyponfröolja inga onödiga kemikalier som har lagts till enbart för att göra produkten mer estetiskt tilltalande. De flesta antirynkkrämer som går att köpa i handeln innehåller mängder med kemiska tillsatser vars enda syfte är att ge krämen en bättre färg, form eller doft.

Om du vill ha en ekologisk produkt som har en behaglig naturlig doft från början och inte är fylld med konstiga kemikalier så är nyponfröolja rätt hudolja för dig. Nyponfröoljan är mild och skonsam och riskerar därför inte att irritera känslig hud.

Det kan dock vara bra att komma ihåg att varken vanliga antirynkkrämer eller nyponfröolja är några mirakelprodukter. Om du får rynkor och hur synliga dessa rynkor är styrs framför allt av dina gener. Även om du återfuktar och behandlar huden på bästa möjliga sätt så finns det alltid en risk att du förr eller senare drabbas av synliga ålderstecken.

Ansiktsbehandling med nyponfröolja

Här nedan finns några enkla instruktioner om hur du kan använda nyponfröolja för att motverka rynkor och få en lenare och slätare hy. För bästa resultat bör denna behandling genomföras en eller två gånger veckan.

  1. Börja med att göra rent ansiktet och torka bort eventuellt smink.
  2. Häll upp 2-3 droppar nyponfröolja i ena handen.
  3. Värm upp oljan genom att gnida den mellan handflatorna.
  4. Applicera oljan med fingertopparna i hela ansiktet, inklusive halsen. Var särskilt noggran med att massera in oljan runt ögonen, men var försiktig så att inte oljan råkar hamna i ögonen.
  5. Låt oljan sjunka in i huden under cirka 15 minuter.

Om du upplever att huden torkar ut efter behandlingen så kan en lätt återfuktande ansiktskräm användas efter varje behandling. Då minskar oljans eventuella uttorkande effekt.

20 May 2013