Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Hur får man vackra och välvårdade händer?

Händerna avslöjar din ålder har jag hört folk säga. Liksom ditt ansikte och hela din kropp. Men det finns många knep för att hindra att händerna följer med åren och åldras. Vackra och mjuka händer är attraktivt då det är ett tecken på att man tar hand om sig själv och sin kropp. Men glöm inte att vårda dina naglar och nagelband, om du glömmer att behandla dem så kan nagelbanden bli såriga och naglarna svaga.

Tips för vackra händer

1. För att få mjuka och välvårdade händer krävs det att du varje dag återfuktar dem med en fet kräm så att de inte blir torra. Det finns många hudvårdsprodukter du kan välja mellan.

Om man inte återfuktar huden är chansen stor att den blir torr och då ökar risken för att drabbas av sår och sprickor. Smörj därför in dina händer morgon och kväll, rekommenderat är att alltid ha med dig en mjukgörande salva i väskan, så att du vid behov kan återfukta dina händer.

En salva som funkar för hela kroppen är Helosan. Jag använder den för att hålla mina fötter mjuka och välvårdade, likaså till resten av kroppen.

Var uppmärksam på om du har extra torra partier och börja behandla dem så fort som möjligt. Om du inte gör det kan det börja klia och skapa eksem.

2. Du bör undvika att tvätta dina händer alltför ofta. Om du i din vardag måste skölja händerna, så ha alltid med dig en fuktgivande kräm. Din hud kan annars bli irriterad med eksem och annat obehag.

3. Under vintertid bör du vara ännu mer vaksam, liksom läppar är händerna ömtåliga och kylan torkar ut dem.

4. Det finns många hemmakurer du kan göra för din hud. Blanda till exempel honung och socker eller margarin och socker för att peela dina händer. Massera in blandningen och skölj av den efter att den verkat i några minuter och dina händer kommer vara super lena! Du kan också prova med olivolja. Vilken sort du bör ta varierar beroende på om du har torr eller en fet hud.

Tips för naglar och nagelband

Om du är osäker på om du har tillräckligt välvårdade händer kan du kolla hur dina naglar ser ut. Ser du sprickor i naglarna eller är de tunna och “överlappar” de varandra med tunna lager? Om detta stämmer är det dags att ge dem en ordentlig kur.

Det finns specifika balsam för nagelbanden som fungerar jättebra för att mjuka upp dem och göra dem starka. Ta en klick på fingret och massera varsamt in salvan vid varje nagelband. Passa samtidigt på att trycka ner nagelbanden, då det inte är bra om man låter dem växa för långt upp på nageln. Klipp och fila dina naglar regelbundet, då förblir de starka och håller sig i trim.

En tumregel är ju självklart att låta bli att bita på naglarna! Salivet torkar ut nagelbanden och när du biter tunnar du ut naglarna. Om du har tunna naglar kan du prova att ta kosttillskott för att göra dem starkare. B-vitamin är bra för hår, naglar och hud och hjälper din kropp att bygga starkare celler för dessa.

 

30 Aug 2012