Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Hur hittar man bra massage i Uppsala?

Det är inte svårt att hitta kliniker som erbjuder olika former av massagebehandlingar, men hur vet man om dessa är bra eller inte? Den som söker efter massage i Uppsala bör ta sig lite tid till att undersöka det som erbjuds. Dessutom så är det mycket viktigt att vara väl medveten om de egna behoven. Om man är väl insatt i de problem man har, som man har tänkt lösa med hjälp av massagebehandlingar, så går det snabbare att hitta rätt.

Det är också viktigt att välja en massör som jobbar på ett ärligt och informerande vis. Det finns hälsosituationer som kräver mer än massagebehandlingar och detta måste man få veta så att man inte slösar tid på en behandling som visserligen känns behaglig men som inte ger de resultat som man vill uppnå.

Rätt typ av massage

För att ta reda på vilken typ av massageterapi som man behöver så måste man komma fram till vad det är man vill uppnå med behandlingen. Den som mår bra men som känner viss spänning och stelhet ibland kan välja att kombinera massagen med spa-behandlingar för att verkligen få en avkopplande upplevelse som ger guldkant på vardagen.

Har man däremot en allvarlig skada som man kanske ådragit sig på jobbet eller genom idrotten så kan man inte se massagebehandlingen som en avslappnande fritidssyssla. I detta fall så är det oerhört viktigt att man har fått rätt diagnos av sitt problem så att man behandlar på rätt sätt. Det bästa är att diskutera sina behov med en professionell massageterapeut som kan ge vägledning.

Hur mycket man kan få veta över telefon eller via email är förstås begränsat. För det mesta så krävs det en undersökning för att man ska komma fram till vilken typ av massagebehandling som skulle kunna fungera bäst.

En vettig behandlingsplan

Det kan ta tid innan man ser en verklig förändring med hjälp av massagen. Då man kommer för behandlingar så kan det till och med göra lite ont men ofta så upplever man efter avslutad behandling att det känns bättre i kroppen. En viss typ av lätthet och trötthet infinner sig så man kan behöva vila en stund efter avslutad behandling.

Den som lider av stelhet kan känna att en massagebehandling är tillräckligt för att bli rörlig igen men det här kan vara tidsbegränsat. Dels så måste man ju komma fram till vad det är som orsakar problemen med stelhet och smärta och dels så måste man ge massagebehandlingarna tid.

För det mesta så kommer massören att föreslå en behandlingsplan där man kommer in till kliniken för regelbundna behandlingar. Det är viktigt att detta är en vettig plan som man kan följa. Beroende på vad man behöver massage för så kan man behöva komma in en eller flera gånger per vecka.

Mellan dessa behandlingar så ska man följa massageterapeutens råd om rörelser som man kan göra eller undvika för att snabbare må bättre.

Bra kommunikation

Med bra kommunikation så blir massagen allra bäst. Man kan ju tycka att det mest verkar handla om att ligga och halvsova på en bänk, och visst kan det vara otroligt sövande och avslappnande att få en professionell massage.

Det man måste inse är att det lätt blir obehagligt om man får ont av behandlingen och samtidigt inte är förberedd på detta. En duktig massör jobbar på ett metodiskt och lugnt sätt för att du ska hänga med. Det här är något du bör eftersöka och ta reda på innan du bokar en tid för behandling.

Det kan rentav vara smart att börja med ett möte för konsultation där du får veta mer om de behandlingar som ges och vad du kan förvänta dig av dessa. Om du känner att kommunikationen fungerar så är chansen stor att behandlingarna också blir positiva.

18 Nov 2012