Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Hur kommer det sig att barnkläder är så stort idag?

Modet för barnkläder har de senaste åren fått ett enormt genombrott och har vuxit lavinartat i Sverige. Till skillnad vad många tror beror det inte på att det skulle födas fler barn idag än vad det gjorde i början av 2000-talet. Faktum är att det faktiskt föds färre barn idag än för 10 år sedan. Vad är det då som har gjort att barnkläder har fått sådan uppsving och tillväxtkurvan fortfarande pekar uppåt?

Största anledningen till att det handlas så mycket på nätet är att svenska folket har blivit shopping-galna. Detta gäller inte enbart barnkläder utan vi shoppar som aldrig förr inom alla områden. Vi svenskar är ändå relativt miljömedvetna så vi återvinner mycket och skänker även bort väldigt mycket kläder årligen. Däremot är vi även mer trendmedvetna, även långt ner i åldrarna och syskon ärver inte kläder av varandra i samma utsträckning som förut.

Mode och design inom barnkläder, som tidigare inte var lika viktigt, är idag otroligt viktigt för många föräldrar. De håller koll på marknaden och är ofta väldigt modemedvetna och uppfostrar även barnen till att bli det. Det handlar idag inte lika mycket om att barnens kläder ska vara praktiska och bekväma utan man vill även visa upp sin status i samhället och på skolgården genom att följa trenderna och det senaste modet.

Stora modehus och aktörer inom klädindustrin som tidigare endast inriktade sig på kläder för vuxna har börjat ge ut väldesignade kollektioner för barn jämsides med de vuxnas klädkollektioner. Precis som man följer säsongerna inom modet för vuxna släpper modehusen barnklädeskollektioner flera gånger per år.

Många stora varumärkens barnkläder är oftast snarlika de vuxnas och kan ses som minikopior på dem. Ett exempel på tillverkare som enbart gör kläder för barn, är Småfolk barnkläder som grundades år 2005 i Danmark.

En annan del inom modet som exploderat på marknaden för barn är accessoarer och trendiga skor. Föräldrar som har råd köper ofta de senaste skorna, och som vi vet växer barnens fötter fort vilket innebär att de kanske måste köpa nya storlekar flera gånger per år vilket gör dem till otroligt tacksamma konsumenter.

Märkeskläder och accessoarer för barn kostar nästan lika mycket som vuxnas och kan därför bli en mycket kostsam historia för föräldrarna. Många föräldrar väljer därför att handla second hand märkeskläder på nätet och loppmarknader för att inte barnen ska bli utstötta då image och status på skolgården baserat på vad man har på sig spelar in där också.

Idag finns många aktörer som enbart producerar kollektioner för barn. Märkena har oftast distinkta mönster och detaljer som utmärker tillverkaren. Dessa tillverkare täcker oftast upp allt från babykläder och upp till tonåren för både tjejer och killar.

 

12 May 2012