Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Hur man överlever en läkningskris

Nåt som de flesta stöter på när de detoxar eller börjar läka från sina krämpor är en så kallad "läkningskris" eller "healing crisis".

Vad är en läkningskris?

Läkningskriser, också kallad "detox-reaktion" är när kroppen försöker göra sig av med avfall snabbare än de kan komma ut. Ju mer förorenad kroppen är, desto kraftigare kan reaktionen bli.

Under en läkningskris kan dina symtom förvärras, vilket gör att vissa blir besvikna i tron att detoxifieringen har motsatt effekt, när det egentligen är ett tecken på att allt går som det ska och din kropp håller på att göra sig av med toxiner och slaggprodukter. Symtomen kan vara identiska med någon sjukdom du haft problem med förut, kanske till och med värre. Men symtomen försvinner ofta relativt fort.

En läkningskris kommer ofta efter att du mått som bäst vilket kan kännas som en motgång. Men oroa dig inte! Se det hellre som ett tecken på att du blir friskare!

Varför händer det?

Läkningskrisen beror på att alla detoxifieringssystem gör en gemensam ansträgning att göra av med slaggprodukter genom alla möjliga kanaler för eliminering. Slutresultatet är dock positivt: Rengörning och regenerering av hela kroppen.

Att du tagit nån behandling kan också orsaka att en massa baciller dött och spillt ut sina endotoxiner i kroppen. Kroppen får då fullt upp att göra att rengöra.

Detox-behandling kan göra så levern dumpar ut allt skräp från mediciner och andra källor som den samlat i långa tider.

Fasta kan orsaka att fettcellerna töms på de toxiner som lagrats i dem.

Vad kan hända?

Krisen brukar resultera i att gamla sjukdomssymtom återuppenbarar sig, så förbered dig på en tidsresa där du blir påmind om forna sjukdomar du kanske glömt att du hade. Jag har till och med känt den speciella smaken av en medicin jag inte tagit sen jag var 10 år gammal...

Det finns många reaktioner som du kan få under en läkningskris, så bli inte rädd, allt är som det ska. De vanligaste är: Ont i muskler och leder, diarré, trötthet, rastlöshet, kramp, huvudvärk p.g.a. ansamling av toxiner i blodet, sömnlöshet, illamående, täppta bihålor, lätt feber, frekvent urinering, lågt blodtryck, utslag, förkylningsliknande symtom, lättretlighet, ilska, nedstämdhet, rädsla, ångest, ihågkommande av undertryckta minnen, humörsvägningar, fobier.

Om dessa uppstår när du detoxar så var inte rädd, de är tecken på att allt är som det ska, även om det känns konstigt.

Hur överlever man en kris?

Drick mycket vatten, juice (helst ekologisk) och örtte för att skölja ut toxinerna. Runt 2-4 liter per dag. Detta påskyndar processen.

Om du är trött, så vila och sov. Lyssna på din kropp. Vila är viktigt för att restaurera kroppen.

Symtomen lättar ofta om man tömmer tarmen, så gå på toa! Ett "lågt" lavemang (ca en halvliter ljummet vatten, liggande på höger sida, påsen ca 30cm ovanför magen) kan hjälpa jättemycket.

Om du känner "hjärndimma" så kan du eller någon annan ge dig en ganska hård knogmassage på skalpen, nacken och under armarna för att sätta rotation på lymfan och toxinerna.

Om du ofta får besvär kan det vara bra att lätta på behandlingen så kroppen klarar av att hantera toxinerna själv. Konsultera din detox-konsult, eller använd ditt goda omdöme. Fast ge inte upp! En läkningskris är något bra och bör uppskattas som så.

Vill du lära dig mer om avgiftning, att äta näringsrikt och naturopati, besök min webbsida.

20 Aug 2012