Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Hur man skapar energieffektiv butiksbelysning med LED belysning

Äger du eller jobbar i en stor butik? Oberoende om du säljer elektronik, kläder eller mat. Belysningen du väljer till din butik är väldigt viktig. Belysningskostnaden är en av de största utgifterna när det gäller att driva en butik. Trots det får inte kostnaden vara ditt enda fokus runt belysningen. Forskning visar att ljuskvalitèt och belysningsplanering spelar en betydande roll för sannolikheten att dina kunder skall göra ett köp. Detta betyder att du måste fokusera på att ha bra belysning som gör kunderna glada och ger dem chansen att verkligen tydligt se dina produkter.

Visste du att LED belysning är det närmsta du kan komma till naturligt solljus? LED dioder sänder naturligt ljus istället för att, som hos andra ljuskällor, skapa ljuset av värme. Det betyder att det inte finns några onaturliga gula eller blåa strålar hos LED belysning.

Det betyder också att LED belysning drar avsevärt mindre energi, vilket innebär att du kan reducera dina kostnader för el väldigt kraftigt, samtidigt som du förbättrar ljuskvalitéten. Ett win/win scenario som detta är väldigt ovanligt, men med LED tekniken är det möjligt.

När du tittar på designen av din butiksbelysning ska du titta på alla möjliga alternativ. Olika typer av LED armaturer men vanliga lysrörsarmaturer är fortfarande bra alternativ för till exempel allmänbelysning från taket. LED tejp är ett väldigt populärt och bra alternativ.

Flexibla LED tejper passar perfekt för kurvor och lite udda typer av produktexponeringar. Även där man vill markera kanter och linjer med en enkelrad av ljus, passar LED tejpen bra. Dess storlek och LED tejpens enkelhet att montera gör den mycket populär. För frysar och kylar och andra raka förvaringar, används ofta LED lister i aluminium. En LED list ger riktigt bra ljus samtidigt som de tål de flesta temperaturer. LED lister och LED tejp passar också perfekt under hyllor där du vill ha en armatur med lågprofil.

Vill du highlighta en speciell produkt eller dra uppmärksamhet till ett speciellt parti i din butik, passar LED spotlight monterad på en skena i taket perfekt. Accentbelysning med hjälp av spotlights är väldigt effektivt för att fånga kundens uppmärksamhet, men man skall akta sig för att använda det för mycket, då det kan bli rörigt.

För att du som butiksägare skall få ut mesta möjliga av sin butiksbelysning måste du hitta rätt balans mellan elförbrukning, ljuskvalitèt och belysningsdesign. Med LED kan dessa tre saker kombineras perfekt. LED belysning är väldigt energieffektivt samtidigt som den ger ett ljus med hög kvalitèt.

Ta reda på vad LED belysning kan göra för dina elräkningar och din butiksbelysning så kommer du förstå varför så många affärsägare byter till LED belysning.

27 Mar 2012