Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Hur påverkas kroppen av kreatin?

Sedan begynnelsen har både djur, män och kvinnor vilja visa vem som är starkast, och det gjorde man framför allt genom att visa sina muskler. Idag finns det preparat det går att ta, så kallat Kreatin. Så vad är egentligen kreatin?

Kreatin är ett ämne som finns naturligt hos både människor och många djur och fungerar i princip som en energireserv. Det är ett vanligt kosttillskott bland idrottsutövare eftersom det har flera positiva effekter på kroppens prestationsförmåga. Eftersom ämnet finns naturligt i kroppen är det dock inte klassat som doping, även om det varit förbjudet i flera länder vid olika tillfällen.

Det är inte farligt att ta detta ämne, även om överdrivet intag har inneburit vissa otrevliga bieffekter, som till exempel magproblem. Som med alla typer av kosttillskott bör man aldrig ta för mycket, och alltid försöka bibehålla en generellt sund och jämn kosthållning.

Hur påverkar kreatin vår prestationsförmåga?

Kreatin påverkar kroppen på flera sätt, bland annat genom att det ökar vår muskelmassa om vi tränar mycket styrketräning. Det måste dock kombineras med annan mat och rätt sorts träning och ger inga större effekter av sig själv. En annan effekt som kreatinet har på vår kropp är att det ökar vår prestationsförmåga vid mycket intensiv träning, som till exempel löpning i intervaller eller hård styrketräning.

Effekten är dock endast tillfällig och sitter inte i om man slutar ta kreatinet. När det gäller ökningen av muskelmassan sitter kreatinets effekt dock i en längre tid, även efter att man slutat ta det.

Kan hjälpa dig att lagra vätska

Att få i sig tillräckligt med vatten när man tränar mycket är som de flesta vet mycket viktigt. Om man tar ett kreatinbaserat kosttillskott kan det hjälpa kroppen att binda vatten, vilket gör att den vätska man får i sig tas upp mer effektivt. Man behöver med andra ord inte dricka lika mycket vatten när man tränar, eftersom kroppen binder det mer effektivt. Denna effekt är dock endast temporär.

23 Sep 2013