Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Hur ska man välja fotoram?

Fotoramar är en hel vetenskap, man tror kanske att det bara är att köpa sig en tavla för att sedan sätta tavlan i en ram, men det finns massa olika saker man måste tänka på. Till exempel så bör färgerna matcha, en ram som matchar motivet på det som är i ramen kan vara otroligt viktigt och betydelsefullt och verkligen ge bilden en annan dimension.

Låt oss säga att du har en bild på ett fint landskap där det är väldigt många olika färger, då kan det vara snyggt att bryta av denna färgexplosion med en mer neutral fotoram, varför inte i basfärgerna vit eller svart ? Det beror helt på från fall till fall, det kan ju även vara så att de många färgerna går i ungefär samma tema, då kan man matcha färgerna med ramen och ha en färg som går i samma klang som färgen på bilden.

Det man ska undvika är att det blir allt för mycket färger, och färger som inte går ihop med varandra. Att ha ett motiv på ett vackert träd där omgivningen i motivet skiftar mycket i olika dova gröna toner, då kanske inte knall rosa är den absolut bästa kombinationen. Något annat som är otroligt viktigt när man ska tänka på vilken ram man ska ha till vilken bild, är att ta en ram som passar perfekt med bilden, det vill säga en ram som är i rätt storlek.

Att ha en bild som är 10 x 10 cm stor och sen ha en ram som är 20x20 cm säger sig självt att det inte blir snyggt. Ramen ska helt klart anpassas efter bilden. Det finns ju även olika former på ramar, de kan vara rektangulära, kvadratiska, ovala eller cylinder formade. Detta är också ganska självklart, att man inte bör ta en kvadratisk bild och sätta en cylinderformad ram på den.

5 Jan 2013