Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Husvagnsförsäkring

Vare sig du har en stor lyxig husvagns boogie, en så kallad villavagn, eller en liten äldre husvagn, så är det viktigt att du har ett bra skydd för din husvagnen. För att du ska få det bästa skyddet så bör du teckna en billig husvagnsförsäkring. Då kan du och familjen tryggt ge er ut på vägarna, när semestern hägrar, eller om du har husvagnen uppställd över säsongen på en campingplats, så är den tryggad alla månaderna på campingen med.

Du kan välja en bra och billig husvagnsförsäkring som har de bästa förmånerna. Det finns ingenting som säger att en billig försäkring för husvagnen är sämre än en dyr. Det är du själv som ska känna dig nöjd med din försäkring. Tecknar du då den billigaste, så sparar du flera tusenlappar varje år. Pengar som du t.ex kan lägga på semestern eller spara till något annat som just du tycker är roligt.

Vad innehåller en husvagnsförsäkring?

Det finns två olika nivåer i husvagnsförsäkringar, det vill säga, halvförsäkring och helförsäkring. Kom ihåg att din bilförsäkring inte gäller för husvagnen.

Halvförsäkringen ersätter brand, explosion, blixtnedslag, stöld eller tillgrepp på din husvagn. Lagning eller byte av ruta vid t.ex stenskott. Likaså kan du få rättegångskostnader ersatta vid tvist gällande husvagnen. Halvförsäkringen ersätter också CD-spelare, radio, video, dvd och bandspelare med mera, om de sitter fast i husvagnens inredning.

Halvförsäkringen täcker inte skador som du själv har orsakat i trafiken. Vill du ha ett skydd för detta så ska du teckna en helförsäkring. Då kan du med stor trygghet dra din husvagn genom landskapen. När det gäller vagnskada, som ju ingår i helförsäkringen, har de olika försäkringsbolagen olika villkor.

En del försäkringsbolag har villkoret för att du ska få ersättning, att din husvagn inte är äldre än 5 år från det att den registrerades in, medan andra bolag har max 8 år från registreringsdatumen. Därför är det viktigt att du verkligen jämför husvagnsförsäkringarna med varandra. Då hittar du enkelt något som du tycker är bra och som du blir mycket nöjd med.

Helförsäkringen innebär också att du får ersättning om du backar på något. Du får ersättning om din husvagn utsätts för skadegörelse även om den inte är kopplad till bilen. Likaså kan det vara svårt att hitta parkeringplats, då du inte alltid har möjligheter att hysa den på din tomt. Då är det bra att ha en heltäckande husvagnsförsäkring. Likaledes får du genom denna helförsäkring ersättning för vattenskada eller läckage från tankar som är fast monterade och även elkablar.

Vikten av att jämföra husvagnsförsäkringar

Det är väldigt viktigt att du jämför samtliga försäkringar hos alla de olika försäkringsbolagen med varandra. Då kommer du till att hitta den billigaste (och givetvis en som du också känner dig nöjd med) försäkringen för din husvagn. Var alltid noga med att läsa igenom premier och villkor innan du tar ett slutgiltigt beslut.

Hur du jämför olika försäkringar för husvagnar

Nätet har utmärkta tjänster inom försäkringsområdet. Faktum är att fler och fler använder sig av dessa tjänster, då de är både enkla, snabba och smidiga. Du behöver inte sitta i telefon utan du kan teckna en husvagnsförsäkring direkt via nätet om du vill.

Det går på endast ett par musklick. Du har de flesta försäkringsbolagens husvagnsförsäkringar att jämföra med varandra direkt. Tjänsterna är dessutom alltid gratis. Så vad väntar du på ?

 

19 Jan 2013