Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Industriklättring – arbete på hög höjd

I takt med att vi utrustar våra byggnader med allt mer saker, belysning och annan utrustning, och att vi dessutom i allt större utsträckning bygger på höjden, så har behovet av industriklättring ökat.

Industriklättring innebär att man helt enkelt utför olika arbeten på hög höjd, vilket kräver att man har personer som både är experter på det de ska utföra, och tillika utbildade klättrare och kan operera på ibland mycket höga höjder. Här kommer några exempel på arbeten som innefattas av industriklättring.

  1. Fönster putsning Många har sett filmer från New York där en agent i skepnaden av en fönstertvättare tar sig upp på fasaden av en skyskrapa. Att putsa fönster på mycket hög höjd, är alltså en form av industriklättring. Inget för höjdrädda, och säkerheten måste alltid komma i första hand.
  2. Fasadbelysning Många byggnader har också börjat använda sig av fasadbelysning. Men för att installera en sådan belysning och inte minst byta ut lampor som har gått sönder, krävs det en industriklättrare som kan ta sig upp längs fasaden och effektivt byta ut dem på ett säkert sätt. Störningar kan ofta förekomma i sådana sammanhang som vind, regn och åska.
  3. Reparationer Många byggnader har också fläktaggregat och dylikt som måste renoveras, och inte minst kan det krävas att en skorsten måste sotas. För denna typ av arbete är det extra viktigt att man ser till att ha utbildad personal, så att man inte riskerar att någonting går fel.

Detta var några exempel på arbeten där det krävs industriklättring. Generellt kan man säga att allt professionellt arbete som måste utföras på hög höjd, räknas som industriklättring. Vad som framförallt gör dessa arbeten speciella är att det krävs en rigorös säkerhetsapparat för att förhindra att någon skadar sig allvarligt.

Ett fall från flera hundra meter är nämligen ingenting som många klarar av, inte ens i säkerhetslinor.

11 Jan 2014