Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Information om värktabletter och hur de fungerar

Alla har vi någon gång ont någonstans i kroppen, och då är en vanlig lösning och även ett vanligt råd man får av andra att ta någon slags värktabletter. Alla är dock inte positivt inställda till värktabletter, så här kommer lite fakta om hur dessa tabletter egentligen fungerar, som förhoppningsvis kan hjälpa dig avgöra själv om du bör ta dem eller inte:

När ska värktabletter användas?

För det första bör man endast ta värktabletter vid tillfälliga smärtor. Vissa värktabletter är nämligen beroendeframkallande och att ta dem under längre perioder kan därför leda till problem. Om du lider av kroniska smärtor, bör du istället för att börja ta olika tabletter alltid uppsöka en läkare för att gå till botten med problemet.

Vad består värktabletter av?

I värktabletter finns så kallade verksamma ämnen som påverkar kroppen på olika sätt som gör att man inte känner av smärtan lika mycket.

Hur starka dessa verksamma ämnen är och hur stora doser av dem som finns i tabletterna varierar dock lite. Det är även av denna anledning som vissa värktabletter är receptbelagda medan andra inte är det. Vissa värktabletter har nämligen högre halter av verksamma ämnen eller starkare verksamma ämnen i sig.

Eftersom olika verksamma ämnen inte alltid funkar jättebra tillsammans, bör man undvika att blanda olika sorters värktabletter samtidigt. Detta kan nämligen vara farligt, eller ha oväntade och oönskade effekter.

Vissa aktiva ämnen har biverkningar, så av denna anledning bör man alltid läsa på om de verksamma ämnena innan man väljer värktabletter som man vill ta. Det finns dock vissa tabletter som knappt har några biverkningar alls.

Olika aktiva ämnen är dessutom olika lämpliga för olika personer. Om du t.ex. är väldigt ung eller gammal, gravid eller dricker mycket alkohol, bör du alltid rådgöra med en läkare innan du bestämmer dig för vilka värktabletter du ska ta. Även vilka andra mediciner du tar regelbundet kan påverka.

19 Jan 2012