Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Inkomstbringade Aloe-Vera-business

Känner du till Aloe Vera? Om inte, så kan du vara behjälpt av att läsa denna artikel. Aloe Vera är en växt som trivs bäst i riktigt varma klimat. Man odlar den främst i varma delar av USA och även i Mexiko. Aloe Vera tillhör gruppen/familjen afodill-växter.

Vissa hävdar att arten ursprungligen kommer från den Arabiska halvön medan andra hävdar att arten härstammar från Kanarieöarna. Exakt varifrån den kommer är det nog ingen som kan säga, inte ens Carl von Linne. Själva växten saknar stam och är vad man brukar kalla en suckulent växt. Själva formen på växten utgörs av kraftiga blad som är fulla av fruktkött.

I regel så får växten 16 blad och även om den inte anses som särskilt vacker så är det populärt att odla den i hemmiljö i krukor. Färgen på äkta aloe är grön. Som sagt så trivs aloe mest i varma, subtropiska klimat och det är också i sådana områden man har förstått att kapitalisera på växten, det vill säga, att tjäna pengar på att odla, förädla och sälja aloe vera.

Man kan nämligen använda denna växt i en mängd olika sammanhang såsom drycker, hudkrämer och smink. Anledningen till populariteten hos denna gröda är att den uppges ha väldigt hälsosamma effekter. Vissa forskare hävdar att detta inte går att bevisa, men den allmänna uppfattningen är att växten har en mängd olika hälsoeffekter.

Det går dock inte att klassa aloe vera som ett läkemedel. Bland de hälsosamma effekter som aloe anses ge så är förmodligen läkande effekter vid solsveda och brännskador de vanligaste. Att dricka aloe vera juice uppges också ge en god balans i mag- tarmregionen.

Ett företag som anses som ledande inom framställning av Aloe Vera-produkter är det amerikanska företaget Forever Living Products som har odlingar av Aloe Vera i Texas, USA. Detta företag har under många år varit ledande inom Aloe Vera-produkter och de har under årens lopp byggt upp ett omfattande nätverk av oberoende aloe vera distributörer över hela världen. Deras mest kända produkt är förmodligen ”den gula dunken” som innehåller färskpressad aloe-vera-juice.

13 Jun 2013