Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Inställning till bantning är A och O

Den lösningsorienterade inställningen till att klara av problem kommer från korttidsterapin från 1980-talet. Som alternativ till att fokusera på problemen ligger fokus på lösningen. Det är skillnad i inställning om du har i tankarna att du behöver tappa i kilon runt magen, byta diet eller banta för att undvika sjukdom, matthet, trötthet och slippa känna sig orkeslös...

Om du istället har inställningen att du ska börja promenera mer frekvent för att få stärkt självförtroende, gå tillsammans med en kompis och för att orka mer och känna dig yngre. Den sistnämnda inställningen kommer att förändra ditt sätt att förhålla dig till din livsstil, kost och din motion som egentligen är din hälsa och visar din vikt.

Det är ett förhållningssätt som har hjälpt människan att generera nya ideer om hur man kan nå sina mål. Att vara lösningsorienterad betyder att man lägger störst vikt på vad som fungerar istället för det som inte fungerar. De lite mindre framstegen betonas och räknas - det är inte troligt att nå målet på en gång och därför är uppdelning i små delmål viktiga.

Bantningsförsök och olika dieter i all ära, men finns inte glädjen gällande önskad förändring i ditt liv kommer det att vara tungt och väldigt lätt att du gör tillfälliga förändringar genom olika måltidsersättningar, bantningstips o.s.v. Men ganska snabbt är du tillbaka i dina gamla mönster.

Frågor som en lösningsorienterad människa frågar sig kan t.ex vara:

  • Vilka mål behöver jag för att övervinna mina problem?
  • Vilka framsteg har jag redan gjort?
  • Hur förklarar du att du redan har gjort så stora framsteg?
  • Vilka mål skulle du vilja nå nästa vecka?
  • Hur kan du mäta dina framsteg?

På detta sätt skulle människor själva finna användbara sätt att nå sina mål. Lycka till med att hitta glädjen i att genomföra önskade mål i livet, den drivkraften kommer att hjälpa dig mycket närmre dina mål.

7 Sep 2012