Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Internetmarknadsföring - hur effektivt är det?

Internet var i början av många ansedd vara en fluga och används idag av miljarder av människor runtom världen. Vi använder alla internet på våra egna sätt, de flesta använder det primärt som en informationskälla och nyhetsrapportör medan andra (oftast yngre människor) använder det i spelsyfte. Internet används på fler sätt än fantasin har plats för vilket är något bra, varför? Eftersom ju fler användningsområden som internet erbjuder, ju fler användare kommer det att medföra.

Alla har vi suttit en fredag kväll och tittat på en riktigt go film på TV, men efter en allt för kort stund är det dags för reklam. Har vi inte då också tröttnat något på samma repetitiva reklamer om mascara och hårschampo? Till skillnad från internet så sätter man sällan sig framför TV:en för den faktiska konsument informationen, vid datorn är man däremot mycket oftare ute efter att finna saker. Du söker efter vad du vill, om du är ute efter glasögon så söker du efter glasögon och inte schampoflaskor. Det är här konkurrensen uppstår mellan de olika företagen.

Oftast är det Google man vänder sig till där internetmarknadsföringen är mest utpräglad. SEO och Google Adwords är de mest flitigt använda metoderna som företagen väljer att använda sig utav, vilket helt klart är de mer adekvata valen bland de många alternativen.

SEO står för "Search Engine Optimization" och detta går kort och gott ut på att man optimerar sin webbsida för specifika sökord som i sin tur förhoppningsvis ska resultera i att ens webbplats ska komma högra upp i Googles resultatlista.

Google Adwords är Googles egna marknadsföringsverktyg som går ut på att synas högt upp i Googles resultatlista fast mot en kostnad. Vilket innebär att du  måste betala för varje gång någon klickar på din annons/länk.

Proffs på dessa två metoder är helt klart företaget Searchminds som jobbat med vardera i flertalet år, titta gärna in och läs mer om internetmarknadsföring!

11 Mar 2013