Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

IT tjänster för företag

Idag finns det nog inte ett enda företag som inte har någon form av datahantering. Även om det handlar om bönder som tillbringar hela sina dagar ute på åkrarna så skriver de rapporter och gör beställningar via sin dator. Kossor och andra boskap är numera ofta märkta med chip där uppgifterna lagras och läses av i en dator.

Datorerna har verkligen gjort det administrativa arbetet lättare och effektivare men ställer även helt andra krav på arbetaren än det gjordes tidigare. Då det handlar om datorer är det inte riktigt så enkelt som att köpa en ny pärm då den gamla är full eller en ny penna om den man har är trasig.

Det finns ofta filer med viktig information som vi inte vill radera när datorn har kraschat. Detta kräver alltså att alla idag måste ha en viss teknisk kunskap för att sköta sina jobb. Inte alltid så lätt och därför finns det olika IT tjänster att tillgå.

IT-avdelning

Många företag av större storlek kan stoltsera med en egen IT-avdelning. De hjälper till med support åt de andra på kontoret om det skulle behövas. Det handlägger allt från virus till systemuppdateringar och bortglömda lösenord. Förutom dessa IT tjänster så kan de även programmera nya lösningar och program som är skräddarsydda för att passa bolaget. Detta sker i samband med att personalen berättar vad de har för önskemål om förbättringar och sedan börjar teknikerna arbeta fram lösningar.

IT-tjänster till salu

Majoriteten av de svenska företagen har inte en egen IT-avdelning men behöver ändå support. Det finns en stor krets av konsulter som verkar inom IT och säljer sina tjänster. Hur dessa tjänster ser ut varierar men det går att köpa färdiga system som underlättar arbetet och som sedan bistår med support när något strular. Lönesystem är ett vanligt program som många köper.

 

15 Sep 2013