Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Kenya och dess folk

Har du någon hört talas om landet Kenya? Det här uråldriga landet har varit bebott i många många år och det har självfallet lett till utbredande av etniska folkslag.

Gå gärna in på Sveriges största reseguide när det gäller landet Kenya för att lära dig mer om t.ex kulturen i Kenya och dess olika etniska grupper.

I det Östafrikanska landet hittar man minst 70 olika folkgrupper som alla har olika kulturer och traditioner, tänk er vad vad spännande att upptäcka och se vad dem har att erbjuda. Kanske mest populära och kända är Massajerna, den här folkgruppen är känd för sin hoppdans och större delen bor i nationalparken Masai Mara. Dessa människor är "ett" med naturen även ifall den västerländska människans inflytande allt mer tar över så försöker massajerna att leva efter sina gamla traditioner.

Andra folkslag som är intressanta är Luo-folket som är väldigt musikaliska av sig och har en lång tradition av muntliga berättelser och sånger. Beroende på vart någonstans i Kenya du befinner dig så kommer du garanterat att stöta på olika kulturer.

Den mest kända från Luo stammen är kanske lite överraskande USA's nuvarande president Barack Obama, hans far är ursprungligen från Kanya och då också från Luo stammen.

Kikuyu-folket är också en av Kenyas allra största stoltheter. Även dessa försöker leva efter gamla traditioner även om kristendomen har blandats in i deras egna afrikanska religion.

De flesta är kristna och det västerländska inflytandet sprider sig i takt med att ekonomin i landet förbättras, man hittar även en del muslimer i landet. Omkring tio procent uppskattas och dessa finns mest vid Mombasakusten.

Det finns mycket att berätta om de kenyanska folkslagen, många är väldigt duktiga idrottare överlag. Det märker man ganska tydligt i fridrotts VM där Kenya alltid dominerar.

Åk till Afrika och utforska kulturen i det här underbara östafrikanska land, här erbjuds flera olika danser och sånger som kommer ge er minnen för livet.

9 Feb 2013