Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Kläder för Jakt & Fiske

Den här tiden på året är det många som vill använda sin fritid till att komma ut i skog och mark. Våren är förmodligen den mest omtyckta årstiden, då ljuset återvänt och det är tillräckligt varmt för att slippa ha på sig tjocka utekläder, men fortfarande svalt nog att orka vara aktiv på sin fritid. Behovet av lämpliga kläder minskar dock inte när det är skönt ute, kläderna måste istället anpassas till rådande väderlek.

Om du som jag är intresserad av jakt, fiske och friluftsliv har du säkert redan spanat in de flesta snygga och funktionella jaktkläder, fiskekläder och andra friluftskläder som finns på marknaden. Att utbudet av dessa kläder som är anpassade för ett aktivt liv i naturen är stort - det vet vi i alla fall.

På våren, och under den svenska sommaren och hösten, är det viktigt att våra ytterkläder står emot regn och blåst - samtidigt som vi helst vill slippa byta om när vädret växlar. Hemligheterna för bra jaktkläder, fiskekläder och friluftskläder stavas vattentäthet och funktion som gör att kläderna kan "andas" - de absolut viktigaste egenskaperna som bra jaktkläder och fiskekläder ska ha.

Vattentätheten är självklar idag - plaggen ska vara tillverkade i ett material som inte släpper in vatten utifrån. Denna egenskap är enkelt fixad genom plastig yta utanpå jackan och byxan. Eller? Nja, så enkelt är det inte riktigt, för nästa egenskap ställer till det något:

Fukt, som svett och vattenånga som kommer inifrån, ska också kunna släppas ut igenom materialet. Det blir lite svårare. Tack och lov finns det idag vattentäta membran som andas. Dessa membran, varav det mest kända heter Gore-Tex, är helt vattentäta utifrån men transporterar bort den fukt och svett som vår hud andas ut rakt genom tyget.

Kläder i Gore-tex kostar ofta någon tusenlapp mer än andra märken, men det är de värda eftersom de är extremt vattnetäta, har god andningsfunktion och dessutom bibehåller de sina goda egenskaper i tvätt efter tvätt.

Så om du ska köpa jaktkläder eller fiskekläder - kolla efter kläder i Goretex. Du kommer inte att ångra dig. En butik som har ett stort sortiment av jaktkläder i Goretex material är Jägarbutiken.

Här hittar du förstås inte bara jaktkläder utan också annan utrustning som relaterar till jakt och fiske.

17 May 2013