Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Klockor har många funktioner

Klockor, kan de användas till något mer än att mäta tid? Självklart. Klockor är till att börja med ofta vackra. Vad gillar du för slags klockor? Gamla farfarsur som tickar fram tiden i matsalen är ett lugnande ljud för många av oss och det kanske till och med hjälper oss att somna.

Kanske du vant dig vid en annan sorts klockor, de metalliska runda väckarklockorna som var så vanliga vid sängkanten under många år innan de ersattes av digitala klockor? Många minns nog nostalgiskt deras tickande och den gälla surrande ringsignalen som väl skrämt upp många av oss ur sängen en alltför tidig morgon.

Klockor kan vara statussymboler

I moderna människors hem hänger hyperdesignade klockor som kanske inte ens längre liknar klockor! Kanske de helt saknar siffror och är mer lika ett abstrakt konstverk än den sortens klockor vi vant oss vid? På väggen fyller såklart dessa moderna klockor fler funktioner än att tala om tiden. Ofta signalerar de status och originalitet. För självklart kan också klockor vara statussymboler, precis som allt annat vi människor omger oss med.

Klockor med hög bling bling-faktor bärs med fördel som armbandsur och finns att köpa i alla tänkbara former, färger och av alla material du kan önska dig. Naturligtvis varierar priserna på dessa klockor också oerhört. Den dyra och lyxiga rolexklockan av guld och kanske till och med besatt med ädla stenar kan kosta ett par årslöner och har sedan länge slutat fungera enbart som tidsmätare. Statussignalen övertrumfar vida dessa klockors nyttofunktion.

Klockor underlättar kontakt

Klockor kan också ge en ursäkt för att söka kontakt. ”Ursäkta, vad är klockan?” är en av de första fraserna vi får lära oss när vi studerar ett främmande språk. Hur många kärleksaffärer har inletts med denna försynta fras? Hur många av oss har egentligen klockor att tacka för att vi överhuvudtaget finns till?

Klockgiganten är experter på klockor, hitta en till dig själv - eller ge bort en i present.

4 Mar 2013