Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Kompetensutveckling

Det är aldrig för sent att lära sig nya kunskaper eller utveckla tidigare färdigheter ytterligare. Det finns en lång rad orsaker till varför människor väljer att utveckla sina kunskaper, ofta är skälen individuella och personliga.

På en personlig nivå handlar det ofta om att lära sig nya saker för att utmana sig själv och må bra. Det kan handla om en ny hobby eller om att gå en kurs för att lära känna nya vänner t.ex. Det finns en stor mängd kvälls- och helgkurser som man kan gå för att lära sig ett nytt språk, hantverk eller tekniska saker så som bilunderhåll. Att lära sig ta hand om sitt eget hus, sy kläder eller tala främmande språk ger ofta en ordentlig boost till självförtroendet eftersom det visar att vi kan ta hand om oss själv på ett sätt vi numera sällan lär oss. Att lära sig att ta hand om sin trädgård för att odla grönsaker eller sy och laga kläder är också utmärkta sätt att spara pengar på.

Andra personliga skäl till kompetensutveckling kan vara ett behov av att förändra vanor eller för att må bättre fysiskt. Då handlar det ofta om matlagningskurser där man lär sig att laga nyttigare mat med nya, ofta främmande ingredienser som man på egen hand inte skulle använda. Att komma igång med motion är ett annat exempel på fysisk kompetensutveckling. Det handlar inte bara om att röra på sig utan om hur man kan göra det för att inte skada sig, diet och näringslära. Att träna i grupp är ofta också ett utmärkt sätt att få in rutin och ambition i träningen.

Kompetensutveckling handlar annars ofta om karriär och utbildning. En av de största orsakerna till att man byter arbete är att man inte får den utveckling i både arbetsuppgifter och utbildning som man önskar. Ett bra tips är att alltid fråga om kompetensutvecklings program på en arbetsintervju och på så vis visa att du är intresserad av att växa med företaget och skapa de bästa förutsättningarna för att göra ett bra arbete. Kompetensutveckling på arbetsplatsen kan handla om nya arbetsrutiner eller verktyg som alla måste lära sig, om grupp-utveckling och samarbete, om kund-relationer eller nya regler på arbetsplatsen så som miljö- och jämställdhetsarbete.

Språk är ett annat ämnesområde som är ständigt aktuellt inom kompetensutveckling. Den globala marknaden kräver allt större språkkompetens hos sina anställda, främst i engelska men även andra språk, beroende på marknad. Bevis på goda engelska-kunskaper är nödvändiga för många jobb och ett exempel kan då vara att man studerat utomlands eller att man har ett språkcertifikat. Språkcertifikat kan man ta antingen i Sverige eller utomlands under en dedicerad språkkurs, ett effektivt sätt att snabbt lära sig korrekt och säker engelska. Hitta mer information här om engelska språkkurser utomlands.

Språk-baserad kompetensutveckling handlar ofta också om mer personliga mål. För den som en dag vill bo och arbeta, eller resa, utomlands är goda språkkunskaper ett stort plus. Att bo utomlands under en tid ger mycket gratis och man lär sig mycket bara genom att vistas utomlands, men för många är det ett stort steg att flytta utan att ha förberett sig väl.

En språkkurs kan då ge det självförtroende som man behöver för att våga ta steget. Klicka här för att läsa om språkkurser i ett stort antal språk, för både ungdomar och vuxna resenärer.

3 Nov 2012