Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Komplettera ditt hem med lampor och belysning

Inredningsarkitekter och homestagingföretag har länge använt lampor och belysning för att komplettera designen när de stylar ett hem. Det är också något du kan ta efter och även göra själv med enkla medel. Det finns oändligt många möjligheter att försköna din bostad bara med hjälp av strategiskt placerade lampor.

T.ex så kan du enkelt få en skön atmosfär i vardagsrummet genom att lägga en ljusslinga ovanpå bokhyllan eller bakom soffan. Den typen av belysning ger ett indirekt sken som är väldigt behagligt som mysbelysning eller vid TV-tittande. Spottar, LED-lampor eller fiberoptik kan med fördel användas för att skapa en harmonisk känsla i badrummet – antingen via placering i taket – eller i själva badkaret.

Men självklart måste du då välja lampor som tål vatten. Du kan också framhäva en speciell känsla i ett konstverk eller skapa djup i en tavla genom att placera belysningen på ett visst sätt runt objektet. Lek med ljus och skugga, skapa spännande kontraster, belys växter eller prydnadsföremål och dra blickarna till specifika detaljer i inredningen. Det är bara din egen fantasi som sätter gränserna för vad du kan göra med belysning.

Förutom att använda ”dold” belysning för att framhäva olika inslag i inredningen, kan du ju så klart även använda själva lampan som en prydnad i ditt hem. Numera finns det en uppsjö av olika lampmodeller att välja på marknaden och en snygg golvlampa, lampett eller takkrona kan lyfta vilket rum som helst.

Trenden inom heminredningen är just nu väldigt retroinspirerad – så även när det gäller lampor och belysning. Så vill du ha lite vintagekänsla och samtidigt spara lite pengar kan du ofta hitta både billiga och häftiga lampskärmar i de flesta second hand-butiker.

Eller varför inte inhandla lite läckert tyg och en lampstomme och designa din egen lampskärm. Det är ett enkelt och prisvärt sätt att skapa din egen personliga stil och på nätet finns det massor av inspiration att hämta på olika inredningssajter.

Genom att välja energisnåla lampor för din belysning kan du dessutom sänka din elräkning och skona plånboken. Idag finns det många energisparande alternativ till den traditionella glödlampan – halogenlampor är de som har mest gemensamt med den gamla glödlampan, medan lågenergilampor och LED-belysning är de som är mest kostnadseffektiva i fråga om energiförbrukning och livslängd.

Speciellt LED-lampor har en exceptionellt lång brinntid på hela 25000 timmar, gentemot glödlampans futtiga 1000 timmar, vilket gör att du i princip bara behöver köpa nya vart tjugonde år eller så.

29 Jun 2012