Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Konsten att hålla ett tal

Vår och sommar är härliga tider fyllda av värme, kärlek och fest. Bröllop, studentskivor, dop och midsommarfiranden förgyller de redan så vackra årstiderna, och det finns egentligen bara ett litet smolk i bägaren: den gnagande ångesten som många upplever inför att hålla tal.

Att vara osäker på hur ett tal bör utformas och framföras är inget unikt problem. Det är mycket man ska hålla reda på, regler som bör följas och fallgropar som bör undvikas. Dessutom vill man givetvis vara unik och nyskapande, så att talet inte försvinner i mängden. Det finns några särskilda punkter man kan tänka på, som underlättar även för den blygaste av talare.

1. Använd din egen röst. Undvik att försöka efterlikna ett tidigare tal du hört, och förlita dig istället till att din kärlek kommer lysa igenom i talet. Det kommer bara låta krystat och konstigt om du använder en massa stora ord som du aldrig skulle använda i vanliga fall.

2. Ha humor. Våga skämta, plocka fram roliga anekdoter, tänj gränserna och blanda kärleksfullt med humoristiskt för att locka till skratt.

3. Låt fantasin flöda. Ett tal behöver inte nödvändigtvis hållas rakt upp-och-ner på klassiskt vis. Personliga dikter och roliga sångtexter är annorlunda och väldigt uppskattade, och ett tal på vers underlättar för dig att hålla tempo och takt när du framför talet.

4. Ett bröllopstal får aldrig väcka obehagliga känslor eller riskera att trigga svartsjuka. Känner du inte de båda makarna mycket väl bör du hålla dig till ett rumsrent tal utan onödiga hintar till gamla skelett i garderoben.

5. Ta hjälp! Det är inte fusk att ta hjälp av någon som har erfarenhet av att skriva tal till olika typer av firanden. Hur du går till väga för att få orden på papper spelar ingen roll, huvudsaken är att talet bygger på det du känner inför den som talet är tillägnat.

Lycka till och hoppas ni får många trevliga stunder i vår och sommar, på bröllop, studentskivor och födelsedagsfester!

17 May 2012