Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Kontantkort - Att köpa eller skaffa ett gratis SIM-kort

Det finns ett uttryck som heter ”titta på dina skor – andra gör det”. Med det menas att man kan se på en persons skor vilket personlighetstyp han/hon är. Detta eftersom skorna speglar så mycket av personens val och attityd i livet.

Idag används telefonen till nästan allt så det vore på sin plats att skapa uttrycket ”titta på hur du använder din telefon – andra gör det”. Genom att se hur en person utnyttjar sin telefon kan man få en bild av personens privatliv och vad som prioriteras i livet.

Men det är inte bara själva telefonen som avslöjar personligheten – även hur man köper och laddar sitt kontantkort spelar roll.

Köpa eller inte köpa?

Redan vid införskaffandet av kontantkortet kan man utläsa det första från personen. Väljer du att beställa ett gratis kontantkort online eller köper du hellre ett kort i en kiosk – eftersom det känns tryggare att köpa över disk?

Täckning – Är det viktigt?

Nästa steg är att välja operatör. Den mest konservative säger ”jag måste ha Telia för de har ju bäst täckning”. Det är helt sant – om det gällde för 10 år sedan. Men utvecklingen går framåt och idag hyr flera andra bolag in sig på Telias heltäckande mobilnät vilket gör att deras monopol på bra täckning inte längre gäller, även om vissa vill tro det.

Men samtidigt är täckning något man absolut ska ha i åtanken när man jämför kontantkort. Storstadsmänniskan som knappt åker utanför tullarna ser inte någon anledning att jämföra täckningen då alla operatörer fungerar perfekt i dessa områden. De som jämför täckningsområdet är oftare naturmänniskan som trivs bättre djupt in i skogen än i storstadspulsen.

Vilken prisplan passar dig?

När väl kontantkortet är inköpt (eller beställt online) så kommer valet på vilken prisplan som ska väljas. Visserligen finns det fortfarande några få mindre telefonbolag som enbart har en prislista på sina kontantkort men när det gäller de större bolagen har de ofta flera olika att jämföra och välja mellan.

Det är nu man kan tjäna rejält genom att skärskåda sig själv och sin telefonräkning. Var ringer du, när ringer du och hur många gånger ringer du per månad? Det finns ett kontantkort för varje telefontyp så det viktiga är att räkna ut vem du är för att sedan välja en prisplan som passar dina telefonvanor.

Vadå? Kan man byta?

Den konservative, late eller okunnige är nu nöjd och använder sitt kontantkort månad efter månad. Han/hon är stolt över att en jämförelse gjordes före valet och kan luta sig tillbaka medan samtalen ökar i antal, utlandssamtalen blir fler och internet fortfarande inte fungerar.

Den moderna, ekonomiska eller insatte vet att det fortfarande finns pengar att spara. Fördelen med kontantkort är att man kan byta prisplan när som helst genom att ladda på med en ny. På det sättet kan kort väljas utifrån behovet att ringa.

Månaden när föräldrarna är i Cypern så kanske används Comviq Amigo medan Telia Refill Vänner används under semestern i Norrlands inland med kompisarna.

Att ladda eller inte ladda – det är frågan!

När kortet börjar bli tomt – hur fyller du på det?  Står du i kö i din lokala spelbutik på ICA för att köpa ett värdekort med en rad siffror som ska fyllas i efter att speciellt telefonnummer ringts upp?

Eller fyller du på genom några få knapptryck på din smartphone? Det räcker ju med ett simpelt SMS och dessutom får man oftast rabatt om du väljer den lätta vägen.

9 Apr 2013