Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Köp rätt kylskåp

Att köpa rätt kylskåp betyder inte bara vilket märke man väljer utan det handlar om att anpassa kylskåpet efter det egna behovet. Det finns faktikskt kylskåp som endast rymmer en öl och drivs från datorns USB- uttag. Att köpa ett för stort kylskåp är oekonomiskt dels i inköp och dels i onödiga driftkostnader i form av hög strömförbrukning.

Val av anpassad volym innebär att kylskåpet skall vara fullt då man har den största mängd matvaror man förvarar i kylskåpet.

Val av energiklasss är nästa steg. Här är det lite knepigt. Ju bättre energiklass, ju mindre energi drar kylskåpet. I märkningen är den högsta energiklassen mörkgrön. Om man beräknar att kylskåpet har en livslängd på tio år så tar man skillnaden i elförbrukning mellan två energiklasser under ett år och multiplicerar detta med kostnaden för el.

Därefter tar man detta belopp tio gånger. Om beloppet överstiger prisskillnaden mellan kylskåpen så är det billigare att köpa kylskåpet med den högre energiklassen. När man gör jämförelsen så är det viktigt att kylskåpen har samma volym annars blir det helt fel. Man kan också ta hänsyn till om hela beloppet skall betalas vid inköp eller delas upp på framtiden.

Val av tekniska lösningar är aktuell om man väljer ett kombiskåp med separat kylskåp och separat frys. Det man har att ta ställning till är om man skall ha ett separat aggregat för kylskåpet och ett för frysen för att åstadkomma kyla.

Två separata system gör att ett kylskåp generellt kommer att kosta mer. Fördelen är att man kan stänga av den ena delen om man t.ex inte behöver använda frysen. Skulle det ena aggregatet gå sönder så fungerar ju den del som har ett helt aggregat. Det som är det dyraste att reparera i ett kylskåp är själva kompressorn.

Övriga egenskaper som man bör tänka på är bland annat hur lätt är det att rengöra kylskåpet och om det finns frys så är infrysningskapaciten viktig. En sak som man inte får glömma är om kylskåpet är placerat så att dess ljudnivå kan vara störande.

Kylskåp är idag märkta med vilken ljudnivån de har. En del kylskåp finns att få med en inbyggd fläkt vilket får kylan att fördelas jämt i kylskåpet.

6 May 2012