Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Köp snöslunga på nätet - Snöslungor online

För dig som ska skaffa en snöslunga på nätet ska du läsa detta extra noga!

Det finns många olika sorters snöslungor och det finns både välkända märken som Stiga, McCulloch, AL-KO och Alpina samt mindre etablerade märken som till exempel Cotech.

Att köpa snöslunga på nätet

När du köper snöslunga online ska du välja ett företag som har ett gott rykte och bra renomé. Det finns flera mycket väletablerade företag vilket gör det betydligt säkrare att handla hos dem än hos en oetablerad aktör med litet sortiment.

Du vill inte hamna i en situation där du inte får beställd vara levererad i tid trots betalning eller brist på kundservice. Vi rekommenderar att du först besöker Sveriges bästa hemsida om snöslungor - Snöslungan.com

Konsten att välja snöslunga

Man delar in slungorna i två grupper, 1-stegsslunga och 2-stegsslunga, med varierande funktioner. Men först så kan det vara på sin plats med en liten förklaring av enstegs- och tvåstegsslungorna.

1-stegsslunga

En 1-stegsslunga maler ner snön via inmatningsskruven och slungar sedan iväg snön i samma moment. Det finns flera modeller av enstegsslungor. Både bensin och eldrivna.

Kapaciteten är generellt upp till 20 centimeter, men återfrysta ytor är tuffare för enstegsslungan. För villaägare och mindre fastigheter kan den vara ett vettigt val.

2-stegsslunga

En 2-stegsslunga jobbar i två steg. Tvåstegsslungan är mer kraftfull, dels beroende på tvåstegs processen men även beroende på växellådan och kraften i motorerna.

Denna sorts slunga har också extrautrustning som belysning och power steering i många fall, vilket gör det lättare när man ska snöröja större ytor som till exempel parkeringsplatser eller på en större gårdsplan helt oberoende av dagsljuset.

Det finns flera modeller av 2-stegsslungorna som lämpar sig för både asfalt och ytor med mycket grus. Tekniken bygger på att man har monterat medar i framkanten på slungan vilket gör att den glider ovanpå eventuellt grus eller lutande områden.

Det förhindrar snöslungan från att gräva ner sig och kasta iväg grus vilket medför direkt livsfara.

Att fundera på innan du köper en snöslunga

Frågan du bör ställa dig är var ska du använda slungan någonstans. Det vill säga, hur ser ytorna ut där du kommer snöröja?

Är det släta eller sneda asfalterade områden som ska skötas om eller är det lutande ytor med både grus och asfalt?

Nu är det dags att titta närmare på de olika snöslungorna och hitta en billig slunga som passar dig. Kom ihåg att köpa snöslunga på nätet är både enkelt och billigare än i affär.

21 Oct 2012