Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Köpa eller bygga hus?

Självklart vill man sätta sin egen prägel på sitt nya hus, det spelar ingen roll om man köper ett helt nytt eller om man köper en gammal villa från sekelskiftet genom mäklare. Vi alla vill lämna vår stil och vårt märke för nutiden men även för framtiden. De flesta väljer att måla om, renovera badrum eller anlägga ny trädgård med hjälp av ett företag som utför markentrepenad eller lägga om taket med hjälp av en plåtslagare och takläggare. Vissa väljer att renovera allt innan inflyttningen medan andra väljer att först flytta in och sedan göra mindre renoveringar under tidens gång, det beror helt och hållet på vilken typ av människa man är.

Om du behöver dra om elen, utföra nya elinstallationer eller bara kontrollera de befintliga kablarna och uttagen är det viktig att du anlitar ett företag som har rätt behörigheter. Klicka här för elektriker i Malmö som är certifierade av elsäkerhetsverket och som kan hjälpa dig både vid renovering och nybyggnation.

Bygga ut eller bygga om?

Det finns många regler även när man vill bygga om eller bygga ut sin fastighet, det kan handla om att bygga ut uppåt eller åt sidan och därmed öka husets volym och yta. Detta kräver bygglov, skulle man påbörja denna typ av renovering och byggnation och inte ha de rätta byggloven kan det leda till väldigt höga kostnader. Dessa regler gäller även om man har en uteplats med tak som man vill glasa in eftersom detta räknas som en tillbyggnad. Boverkets regler är många och stränga när det kommer till regelbrott. Ett indraget bygglov kan göra en försäljning av fastigheten väldigt svår då många söker efter just renoveringsobjekt med färdigt bygglov.

Tänk alltid på att kontrollera om det behövs bygglov för projektet, skulle det krävas bör man skaffa detta direkt och inte chansa på att få det godkänt i efterhand. Detta kan innebära stora förseningar och höga samt onödiga kostnader.

28 Sep 2022