Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Köpa mandelmjöl

Mandelmjöl är ett mjöl gjort på skållade mandlar som innehåller få kolhydrater, men mycket protein och fett. Mandelmjölets näringsvärden gör att det passar sig bra i lågkolhydratsdieten LCHF där den kan användas i många olika maträtter och bakverk som ersättning för vetemjöl. Konsistensen på ett finmalt mandelmjöl är väldigt lik vetemjölets, men det smakar en aning mer nötigt. Beroende på var man bor kan det vara olika svårt att köpa mandelmjöl.

I regel säljs inte mandelmjöl i vanliga matbutiker, förutom på vissa Ica Maxi-stormarknader som köper in mandelmjöl i tillfälliga partier då och då. Man har störst chans att hitta mandelmjöl i en specialiserad hälsokostbutik som även säljer andra LCHF-produkter som till exempel det naturliga sötningsmedlet Stevia. På nätet finns flera sådana butiker.

Att äta LCHF innebär bland annat att man väljer bort mat som är gjort på kolhydratrika spannmål, som till exempel vete och havre. Det gör att man inte kan äta vanligt bröd och vanliga mackor, som de flesta av oss är vana vid att göra varje morgon till frukost. Som tur är går det att använda mandelmjöl istället för vetemjöl när man ska baka frallor och limpor om man följer rätt recept.

Vill man njuta av några frasiga våfflor utan att få i sig en massa kolhydrater går det att göra det också tack vare mandelmjöl. Ett nyttigt och fantastiskt gott sätt att servera våfflor är med vispad fet grädde och färska närodlade bär. Recept på både LCHF-bröd och LCHF-våfflor med mandelmjöl finns på Mandelmjölsguiden.

Att mala sitt eget mandelmjöl

Om man vill spara lite pengar och slippa leta efter butiker som säljer mandelmjöl kan man göra mala det själv istället. Allt som behövs för att tillverka sitt eget mandelmjöl är en kastrull, ett par förpackningar vanlig sötmandel och en mandelkvarn. Har man ingen sådan kvarn kan man köpa en på de flesta större loppmarknader om man vet vad man letar efter.

När man ska göra sitt eget mandelmjöl börjar man med att koka upp en kastrull med vatten. När vattnet kokar häller man sedan i sötmandeln och låter den ligga och skållas. Efter ett par minuter tar man sedan upp mandlarna, trycker bort skalat från dem och lägger dem på en handduk för att torka. När de skalade mandlarna har torkat kan man mala dem i mandelkvarnen. För att göra det nymalna mandelmjölet ännu mer finmalt kan man pressa det genom en fin sil. Sedan är det klart!

24 Feb 2012