Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Köpa surroundanläggning (hemmabio)

Med en surround eller hemmabioanläggning menas i allmänhet en anläggning som kan ge en god bild- och ljudupplevelse i klass som den man kan uppleva på en modern biograf. Man bör alltså ha en TV eller projektor med HD-upplösning samt högtalare både framför och bakom lyssnaren så att man kan få en realistisk ljudbild.

Vanligen använder man sig av minst 5 högtalare plus eventuellt en så kallad subbas, dvs, en högtalare som bara återger de lägre basregistren. Dessa konfigurationer brukar kallas 5.0 resp. 5.1. Använder man sig av fullregisterhögtalare fram kan man ofta klara sig utan subbas.

I de fall som man inte har utrymme för så många högtalare kan man testa en så kallad ljudlimpa (soundbar) där en högtalarlåda kan ersätta fem. Dock så får man inte samma realistisk surroundupplevelse men kan ändå ofta fungera hyggligt.

Som signalkälla kan man använda sig av DVD-, blue-ray-spelare eller en dator. Dessutom behöver man en så kallad AV-förstärkare (AV= Audio Video) (kallas även hemmabio-  eller surroundförstärkare) dvs, en förstärkare med minst fem ljudkanaler.

Man bör vara medveten om att en hemmabioanläggning med avseende på ljudkvaliteten blir minst dubbel så dyr som en vanlig tvåkanals musikanläggning. Dock om du satsar på en riktigt bra hemmabioanläggning så kan den även ge dig mycket glädje som ren musikavspelare och kan då även ersätta en vanlig stereoanläggning.

Vänder vi på det hela kan en vanlig tvåkanalsanläggning vara ett bättre val till din hemmabio än de billigaste hemmabiopaketen som visserligen ger dig ett surroundljud men där ljudkvaliteten knappast gör någon glad.

Det finns mjukvara till hörlurar som kan simulera surroundljud vilket är bra så att man kan se på film och samtidigt få en god ljudupplevelse samtidigt som du inte stör andra familjemedlemmar eller grannar. Surroundupplevelsen blir inte fullt lika realistisk som den kan bli vid högtalarlyssning men kan ändå fungerar som ett gott alternativ.

Vill du ha mera information om vad du bör tänka på innan du köper en hemmabioanläggning och få god valuta för dina slantar kan du läsa på sajten hemmabio.info.

5 Oct 2012