Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Köpa ved

Funderar man på att installera en kamin i sitt hus, ska man också fundera över vilken sort man ska ha. Det finns nämligen väldigt många olika varianter på marknaden. Man ska också bestämma vilken funktion kaminen man köper ska fylla. Ska den värma upp hela huset eller ska man ha den som en slags "mysfaktor" ?

Beroende på vilket alternativ man väljer så blir också förbrukningen på ved olika. En vanlig kamin som många finner mysig och trevlig är en vedkamin, och beroende på vad man ska ha vedkaminen till så måste man också fundera över hur man ska få tillgång till den ved som det behövs för att kunna elda.

Köper man en vedkamin för att man ska ha den till att värma upp hela sitt hus med så blir förbrukningen en hel del ved, men ska man endast använda kaminen som en mysfaktor blir inte förbrukningen på veden lika stor. Det finns många olika sätt att få tillgång till den ved eller pellets som man behöver.

Till en vedkamin, som endast används för att det ska se trevligt ut och ge den där extra känslan, så är förbrukningen på veden inte så stor, och då finns där rätt många alternativ på hur man ska få tag veden, bland annat kan man köpa färdigkluven ved i säckar på bensinstationerna eller i större mataffärer.

Dock kan ju en vedsäck vara rätt så tung att bära hem, men då finns det faktiskt ett annat alternativ och det är att beställa en färdigkluven vedsäck på nätet och få det hemlevererat. Det är ett väldigt smidigt sätt, men man får då räkna med att veden kostar lite mer, men det kan det kanske vara värt.

Använder man sin vedkamin som en uppvärmningskälla bör man söka efter ved där den är lite billigare och att man kan få tag i ett större parti, då det krävs en hel del ved om man ska ha kaminen som sin primära uppvärmningskälla. Ett alternativ, och även ett av de billigaste, är att man får tillgång till skogsmark där man kan hugga sin egen ved och samtidigt klyva den på plats med hjälp av en vedklyv.

Dock så måste man ha tillgång till en plats på sin tomt där man kan förvara denna ved, då man förmodligen tar hem ett större parti.

12 Mar 2013