Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Kylen har lagt av

Att kylen plötsligt går sönder en varm sommardag är ett riktigt mardrömsscenario. Plötsligt måste man kasta mat för tusentals kronor, och dessutom ge sig ut och hitta ett nytt kylskåp. Faktum är att ett trasigt kylskåp inte alltid innebär att du måste köpa ett nytt.

Om du bara håller dig lugn och tar en närmre titt så kan du ofta klura ut var problemet ligger, och fixa det med hjälp av reservdelar för kyl och frys. I dagens slit- och släng samhälle är det många som glömmer att saker och ting faktiskt går att laga, och du kan spara otroligt mycket pengar på att ta fram hemmasnickaren i dig och försöka på egen hand!

Frustrerande problem

Kylskåpet är kökets kanske viktigaste detalj och när det går sönder är det förståeligt att man blir både stressad och irriterad. Mitt i denna frustration är det lätt att man handlar utan att tänka och går raka vägen och köper en ny kyl. Detta är ofta helt onödigt då det är väldigt ovanligt att hela kylskåpet med alla dess delar slutar fungera samtidigt.

Ofta handlar det istället om ett eller ett par mindre problem som kan ge intryck av att hela kylen har gett upp, men som vid åtgärd får allt att fungera som vanligt igen. Om du har lite mer förståelse för hur ett kylskåp är sammansatt så kan du vid problem metodiskt gå igenom dess olika delar för att se om du kanske själv lyckas förstå vad som är fel.

Vanliga orsaker

När ett kylskåp plötsligt lägger av kan det bero på flera anledningar. Det första du bör kolla är termostaten. Detta är en liten men mycket viktigt del av kylskåpet, då det är denna som reglerar temperaturen och ser till att den hålls på den nivå du har ställt in.

Det kan också vara så att kompressorn är trasig om kylskåpet har några år på nacken eller kanske ofta är lite väl fullt och öppnas titt som tätt så att det har blivit överhettat. Ytterligare en sak som du bör kolla är om ditt kylskåp har ett överhettningsskydd. I så fall kan det vara det som har slagit av kylen för att skydda den mot överhettning.

Enkla lösningar

Oavsett vilket problemet är med just ditt kylskåp så är lösningen inte alltid särskilt långt borta. På internet kan du finna mängder med reservdelar till i stort sett alla större märken såsom Bosch eller Electrolux, och leverans sker snabbt och smidigt efter högst ett par dagar.

En termostat är varken dyr eller svår att byta så detta kan du göra helt själv när du väl fått hem den nya. Vissa andra delar är lite mer avancerade att få på plats på ett korrekt sätt, man behöver t.ex oftast ta hjälp av en kylmontör för att byta kompressor.

Du kommer dock ändå billigt undan jämfört med att köpa ett helt nytt kylskåp!

19 Feb 2013