Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Låna pengar till båten

Låna pengar till charterbåten och dela med dig av ditt intresse med andra som är dina partners. Det finns flera olika orsaker att vara delägare i en båt eller charteryacht och intresset att åka ner till Medelhavet för årets sommarcharter.

Att dela båten med goda vänner eller chartervänner är en ide som funnits länge i de chartertäta seglarländerna kring Medelhavet. I Grekland seglar man i ett ölandskap som inte slås av mycket annat och att hyra ut din charterbåt är inte svårt.

Charterbåten på lån

Tanken att köpa båt med partner är en fantastiskt ide eftersom man inte själv har möjlighet att tillbringa året runt på båten. Att dela en båt med grannar, gamla vänner eller kamrater från segelklubben är en fantastisk ide där man även kan erbjuda segling direkt i sköna vatten i Grekland.

Semestern blir delvis en seglarskola samtidigt som man delar erfarenhet och kunskap med nya förmågor som vill lära sig att segla. När man organiserar tillgängligheten har man oftast samma veckor men det går ju att arrangera som man vill inom gruppen. Saken är den att de mest attraktiva månaderna bör segelbåten hyras ut och tjäna pengar för att komma ner i kostnaden för alla ägarna.

Charterbåt med underhåll

Det finns flertalet privata underhållsfirmor och företag som sköter charterbåten under lågsäsong men den tas sällan upp ur vattnet i Grekland och Kroatien då vattnet och temperaturerna är sköna året runt. Med undantag för att underhålla skrovet och kolla av skador inför sommarsäsongen ligger båten normalt i hamnen. Kostnaden för detta ordnar man oftast med charterfirman man har kontraktet med men kolla detta innan du skriver på så det inte blir en oväntad överraskning.

Låna pengar till segelbåten

Flera charterbolag i Grekland, Frankrike och Kroatien erbjuder delägarskap i segelbåtar från 30ft upp till 60ft. Kontraktet innebär att man kan låna pengar tillsammans med charterföretaget och man ingår i ett kontrakt med charterbolaget och på så sätt även får en garanti att de hyr ut en viss procent för att försäkra sig om en viss inkomst. För att låna pengar till båten kan du betala din insats genom ett lån ifrån ett svenskt företag.

Grekland, Kroatien och Turkiet

Att äga en båt med andra delägare är något alldeles speciellt och det finns flera alternativ som är attraktiva. Att dessutom lägga båten i de hamnar där man får chansen att se olika delar av Medelhavet varje år är ofta en önskan av flera delägare.

Segling kring Turkiet gör att man kan lägga till på alla de närliggande öarna i Grekland också. Seglar man i norra Grekland kring Korfu kan man också segla söderut och nå flera härliga öar inom ett par dagar. Tips på dessa öar är Kefalonia, Zakynthos och Paxos. Båten kan segla inom grekiska gränserna ner till Turkiet upp mot Kroatien och mot Adriatiska havet som går mot Italien.

 

5 Jan 2014