Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Låneskydd eller sjukvårdsförsäkring, vad skall man välja?

Du har säkert din bil, egendom, hus, eller fritidshus försäkrat. Detta är en självklarhet för de flesta och dessutom så blir det väldigt dyrt att exmpelvis inte försäkra sin bil då det är lag på trafikförsäkring i Sverige. Men hur är du skyddad om du skulle bli arbetslös, sjukskriven och bli i behov av vård? Detta är risker som de flesta idag glömmer att försäkra, varför vet jag inte men jag antar att det beror på att försäkringsmarknaden brister i att informera om vad dessa försäkringar kan göra för konsumenternas trygghet.

Jag tänkte därför med denna artikel delge information om vad dessa försäkringar kan göra för just dig. De flesta är nog överens om att man inte kan lägga precis hur mycket som helst i försäkringspremier, varför jag hoppas att artikeln även kan ge dig vägledning om vilken försäkring av låneskydd och sjukvårdsförsäkring som är den viktigaste för dig, så att du kan bestämma dig för att lägga pengarna på den.

Låneskydd

Låneskyddet är en försäkring som din låneförmedlare tecknar åt dig i samband med att du tar ett lån. Den ersätter dina låneskostnader utifall du skulle bli arbetslös eller sjukskriven.

Fördelen med låneskydd är just att den kan ge ersättning för två risker (ibland tre då även dödsfall ingår i vissa låneskyddsförsäkringar). Nackdelen är att du inte kan utnyttja försäkringen direkt då det dels är en kvalifikationstid, i vanliga fall 3 månader, och att det även är en karenstid, i vanliga fall 30 dagar.

En nackdel är även att den bara är tillgänglig för de som tecknar ett lån.

Sjukvårdsförsäkring

Sjukvårdsförsäkringen ger dig snabb access till sjukvård om du är i behov av vård. Fördelen med denna försäkring är att du slipper långa väntetider om du exempelvis är i behov av operation. En annan fördel med denna försäkring jämfört med låneskyddet är att du slipper kvalifikationstid och karenstid.

Har du väl fått en försäkring beviljad så kan du utnyttja den direkt. Nackdelen å andra sidan är att du måste göra en hälsodeklaration som måste godkännas innan du får teckna försäkringen.

Rekommendation

Min rekommendation är att du först och främst försöker teckna sjukvårdsförsäkringen eftersom du slipper både kvalifikationstid och karenstid i den. Om du inte går igenom hälsodeklarationen så är mitt tips att ta kontakt med din långivare för att teckna låneskyddet.

23 May 2012