Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Lantbrukarens förberedselser inför vintern

Nu har kylan börjat knacka på dörren och blir allt mer intensiv för varje dag som går. Julen kommer allt närmare och dagarna blir kortare. Det är allt en underlig stämning man får så här års, man blir lite som en zombie och tiden bara flyger förbi. Dag blir till natt som i tur blir till dag igen och ändå känns det som om ingen tid alls har passerat. Man blir allt lite som en zombie under vinterhalvåret, eller lite som en björn. Man går i ide helt enkelt, inte synligt kanske, men i sinnet.

Men med kylan kommer också många nya förpliktelser och svårigheter, elräkningen går upp, det blir svårare att ta sig till jobbet och är du lantbrukare blir det plötsligt svårt att hålla djuren med vatten då ledningar fryser.

Det är viktigt att vara ordentligt förberedd inför vintern, att ha varma kläder och annan utrustning för att klara sig. Man måste byta till vinterdäck och börja tänka på julklappar till familj och vänner. Är du lantbrukare har du dock en hel del mer att tänka på än folk har som bor i stan, man måste ha lagrat mat till djuren så att det räcker hela vintern och bekämpa kylan inte bara i det egna huset utan även i ladugården, stallet, stian och hönshuset.

Då man ska förse djuren med vatten är det viktigt att ha ordentlig utrustning för att se till att vattenledningar inte fryser, till hjälp kan man använda elvattenkoppar, termorör, cirkulerande varmvattensystem värmekablar och mycket annat.

Men det är inte billigt med sådan utrustning. Det gäller också att hålla uppe kvaliten på sina varor, och då står tyska varor minst sagt i topp. I Sverige kommer majoriteten utav dessa saker från tyska tillverkare såsom bland annat Suevia och Paxton, och varorna byter gärna mellanhänder flera gånger innan de når slutförbrukare.

Men denna vintern finns det en försäljare som köper direkt från Tyskland och säljer till slutförbrukare och på så sätt stryker dessa fördyrande mellanhänder, nämnligen Agrix.se.

För lantbrukaren är den svenska vintern verkligen inte alls rolig, det är en tid då man inte tjänar några pengar utan bara har utgifter. Då är det viktigt att man kan hålla nere kostnaderna, då kan man ju istället lägga pengarna på roligare saker såsom några extra julklappar under granen.

28 Nov 2013