Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Lär Dig Åka Skimboard

Skimboarding är en sport som liknar surfing. Den stora skillnaden är att man börjar från stranden, medans man på en surfingbräda börjar mitt ute i vattnet. Den stora fördelen är att man inte behöver några större vågor för att kunna utöva sporten.

Skimboarding är ju knappast lika stort som snowboarding och surfing. Så inte ens de bästa inom sporten tjänar några större summor pengar. Det är helt enkelt en väldigt rolig sysselsättning som jag tycker alla borde prova på.

Varför Skimboarding?

På sommaren vill de flesta hänga på stranden så mycket som möjligt. Men visst kan det bli långtråkigt emellanåt, att bara sola och bada? Skimboarding är då perfekt för att dagen inte ska bli långtråkig. Det finns väldigt många trick att lära sig och allt som behövs är en ca 20 cm hög våg. Men ju högre vågorna är, desto bättre trick kan utföras.

Skimboarding kan också åkas utan vågor på plan yta. Exempel är kring sandbanker och stora vattenpölar. Vad man kan göra på skimboarden i dessa fall är något mer begränsat. Men även här kan man komma undan med kickflip och 360.

Om Du Vill Börja Åka

Skulle du känna att detta är något för dig så är det lika bra att fundera ut en bra plats att åka på. Det bör vara en sandstrand med ganska finkornig sand. Helst ska stranden vara ganska långgrund. Höga vågor är ju en fördel men absolut inget måste.

Läs gärna en enklare guide för att lära sig åka Skimboard. Att titta på Skimboarding på youtube hjälper dig också att identifiera hur bra åkare hanterar brädan. Du bör också köpa en egen skimboard då du enklare får tillfällen till att åka samt vänja dig vid din nya bräda.

För en nybörjare så finns det ganska bra brädor man kan köpa som endast kostar 300 - 700 SEK.

 

6 Mar 2013