Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Lär dig mer om pensionsförsäkring

Traditionell pensionsförsäkring eller fondförsäkring? Vi kanske inte ska börja i den ändan, det är inte alla, lång ifrån alla, som har grepp om vad det innebär med pension, än mindre än pensionsförsäkring.

Många av oss kastar det orangea kuvertet oöppnat i pappersinsamlingen och är inte intresserade av att sätta oss in i pensionen, det är ju så länge kvar. Men för den som fått upp ögonen för att ta tag i sin pension är det dags att börja läsa på om pensionsförsäkring, något som blivit allt populärare på senare tid.

Pensionsförsäkring är helt enkelt en försäkring som gör att du blir berättigad till en lägsta möjliga utbetalning varje månad efter att du gått i pension. Pensionsförsäkringen blir ett sätt att säkra inkomstnivån efter pensionen, när det finns risk för att månadsinkomsten plötsligt blir betydligt lägre än den varit när du aktivt arbetade.

Om den försäkrade plötsligt avlider kan försäkringen betalas ut till de närmast anhöriga som ett stöd för inkomstbortfall för familjen. Men åter till den ursprungliga frågan – traditionell pensionsförsäkring eller fondförsäkring?

Det är helt beroende av hur mycket insyn och makt du själv vill ha över hur pengarna ska placeras under tiden du sparar, alltså fram tills din pensionsförsäkring börjar betalas ut till dig. I en traditionell pensionsförsäkring hålls pengarna av försäkringsbolaget, som själva placerar dem där de anser det lönsamt. I en fondförsäkring har du själv mer att säga till om. Du har inflytande i vilken typ av fonder pengarna ska placeras i och vilken riskgrupp fonderna ska representera. Du väljer din egen risk kan man säga.

Sedan förvaltas pengarna av en anlitad fondförvaltare som placerar pengarna enligt dina önskemål. Medan fondförsäkringen ger större chans till högre värdeökning tar du samtidigt högre risker med placeringen, därför är den traditionella pensionsförsäkringen en långsiktigt säkrare placering mer likt ett traditionellt sparande.

 

22 Apr 2013