Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Lär dig språket i världens märkligaste land

Intresset för Japan har aldrig varit lika stort som det är nu och allt fler svenskar väljer att resa iväg för att ta en språkkurs i vad som iblands sägs vara världens märkligaste land. Men vad är det som är så konstigt med Japan och dess befolkning?

Det kan inte förnekas att Japan ligger väldigt långt bort, nästan så långt som man kan komma innan man börjar närma sig hemma från andra sidan jordklotet. Samma sak kan sägas om Australien, men medan Australien ligger oss ganska nära kulturellt – trots allt så är det engelskan som är huvudspråket och majoritetsbefolkningens kulturarv är europeiskt – så är Japan oss lika fjärran kulturellt som det är geografiskt.

Japan har en kulturhistoria som sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden. Japanerna är stolta över sina traditioner och under många århundraden har landet fört en isolationistisk politik, och undvikit kulturella möten till och med med grannländer som Korea eller Kina. Det har bidragit till en säregen kultur – och till titeln världens märkligaste land.

Men trots detta så är Japan inte så fjärran som man kan tro. Många av de tekniska prylar som vi använder i vardagen är designade och tillverkade i Japan – Samsung, Nissan eller Toshiba är bara några exempel på japanska varor.

Animé-filmer och serier har blivit populärakulturella fenomen och samma sak kan sägas om japansk matkultur – vilken global medborgare har inte smakat sushi, jasminte eller misosoppa? De första svenskarna som reste till Japan var först och främst affärsmän som jobbade med japanska företag, men idag är den nyaste trenden att resa iväg för att studera i Japan, och då framförallt för att lära sig japanska.

Språkskolor poppar upp överallt i landet och man kan se allt fler västerländska studenter, till och med på landsbygden. Den stora fördelen med att lära sig japanska, utöver språkets inneboende skönhet och elegans eller de vackra skrivtecknen, är att det är ytterst få som är flytande i japanska, engelska och ett till europeiskt språk – medan efterfrågan efter språkkompetent personal stiger exponentiellt ibland internationella företag.

Att plugga japanska i Japan är alltså inte bara ett äventyr i ett spännande land, det är också en dörröppnare om du är intresserad av en internationell karriär i framtiden.

 

2 Oct 2012