Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Lära sig åka skridskor

För många är detta en dröm som aldrig går i upplevelse, medans andra bara kastar bort det. Att lära sig åka skridskor är inte så lätt som man tror, och kräver lång träning och bra fokusering. Det viktigaste när man ska lära sig att åka skridskor är självklart att köpa ett par skridskor först.

Vill man inte köpa ett par nya i en av de större sportbutikerna, så finns det väldigt många bra alternativ på exempelvis Blocket. Det man ska tänka på är att skridskor oftast brukar vara en storlek mindre än de klassiska skorna som man har. Om du exempelvis har storlek 42 i vanliga skor, så ska man oftast ha storlek 41 i skridskor. Men självklart är det bäst att prova detta innan.

Nästa steg är att se om skridskorna är välslipade. Oftast kan man kolla noga på skenan från sidan, och ser man att den är aningen trubbig så rekommenderas det att slipa till dem. Om man vill slipa sina skridskor brukar det vara svårt att göra det själv hemma. Det rekommenderas att man åker till en större sportbutik där dom har en skridskoslip. Anledningen till detta är att man måste göra det ordentligt, för annars finns det en risk att ta sönder skenan.

När man sedan känner sig redo att ge sig ut på isen, så ska man ta det försiktigt i början. Ett tips som brukar läras ut på skridskoskolor är att man kör med en större kon eller ett mål framför sig för att hålla balansen. När man har gjort detta ett tag kan man börja ge sig på att åka utan hjälp.

Det tar i genomsnitt 6-7 lektioner innan man har lärt sig att åka riktigt bra. Vill man sedan gå in lite på överkurs och lära sig bromsa eller liknande, så får man kolla på personer som kan detta, och helt enkelt försöka göra likadant.

23 Nov 2013