Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Latinamerikansk musik på andra språk än spanska

Dans är nånting grundläggande, det kan man se inte minst genom att konstatera att nästan alla kulturer har nån form av dans. Det är socialt och utvecklande såväl fysiskt som personligt. Grundläggande behov som man gillar. Det kan vara snårigt att hitta fram rätt i dansens värld och det innebär inte bara rörelsemässigt utan även att hitta rätt tänk eller 'rätt frekvens'.

En fråga som kan vara värd att diskutera är om man kan köpa dans. Många dansskolor och danskurser framställer det ju som att det går att köpa dansen genom att gå en kurs eller skriva in sig i en dansskola. Ett grundläggande begrepp är snarare att vara dansare. Det skulle alltså innebära att dansare är nånting man är och alltså inte nåt man kan köpa eller för den delen sälja.

Det handlar om att ha en sådan typ av personlighet att man gillar att röra på sig och gillar känslan i att röra sig till musiken. Gillar man det tillräckligt mycket då gör man det förstås också och då börjar man närma sig att vara dansare.

Så när det gäller att komma framåt i en dansskola eller på en danskurs så gäller det att inte fokusera för mycket på tekniken utan snarare att upprätthålla ett känsloläge som är 'högt'. Där finns naturligtvis tusentals olika stilar och smaker. Hittar man fram till sin grej och lyckas komma in i det, då kommer man att fortsätta och det är det som i själva verket gör att man lär sig. D.v.s, att man blir dansare.

Är man i början av sin utveckling så kan det vara riktigt svårt att veta vad som är upp och ned och det kan ta tid innan man hittar fram till ljuset om man nånsin har turen att göra det. Inte minst inom latinamerikansk dans är det vanligt att man säljer dansen på kurser.

Här kan det vara lätt att fastna i ett köp och sälj tänkande som kommer i vägen för att vara dansare inom den genren. Den latinamerikanska musiken är mycket komplex och för att hitta fram till rätt förståelse av den måste man lyssna mycket på den ändå upp till att växa upp med den, det blir därför svårt att bara komma in på en kurs helt plötsligt och hamna i t.ex. tekniska diskussioner.

I Stockholm finns en dansskola inom latinamerikansk dans där du kan dansa till salsa på svenska och därmed få tillgång till en djupare förståelse av latinamerikansk dans.

Gå in på Dansskola Stockholm eller Danskurs Stockholm för att veta mer.

20 Dec 2013