Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

LCHF bröd som smakar gott

Äter du en LCHF kost men saknar att äta bröd? Då är du inte ensam. Bröd har blivit ett av våra vanligaste tillbehör på frukostbordet. Visserligen är vi svenskar inte lika brödberoende som norrmännen, vilka gladeligen äter bröd till både frukost, lunch och mellanmål, dag ut och dag in. Men bröd är ändå något som är både väldigt gott och praktiskt, särskilt om man behöver ta med sig något för att äta på stående fot.

Även om du följer en LCHF diet behöver du inte misströsta, det finns nämligen gott om olika LCHF bröd med en mängd olika smaker. Du kan välja mellan att köpa färdiga LCHF bröd i vanliga matbutiker, eller att baka ditt eget LCHF bröd.

I takt med att LCHF har vuxit i popularitet i Sverige har matbutikerna följt med i utvecklingen och i allt större utsträckning erbjudit LCHF bröd. Idag finns LCHF bröden i mer eller mindre varje butik, det är vanligare att de finns än att de inte finns.

Detta är ett bekvämt sätt att få tag i LCHF bröd, men det blir inte lika bra som att baka det själv. LCHF bröden som finns i matbutiker innehåller nästan alltid gluten i form av mindre mängder vetemjöl, och dessutom ett gäng tveksamma tillsatser. Vid en LCHF kost ska man utesluta gluten helt eftersom det är inflammationsdrivande.

Har du energi (vilket du garanterat har om du följer LCHF dieten) och tid är det betydligt bättre att baka ett eget LCHF bröd. Då slipper du allt som innehåller gluten och alla konstiga tillsatser. Istället får du ett LCHF bröd bakat på rena och hälsosamma råvaror.

Istället för vetemjöl används ofta antingen ägg, nötmjöl eller kokosmjöl som grund. Detta är ett betydligt hälsosammare alternativ, som inte påverkar din kropp i någon negativ utsträckning som vanligt bröd bakat på spannmål gör.

5 Feb 2013