Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

LCHF för viktminskning

LCHF-dieten

LCHF beyder Low Carb High Fat. Carbs betyder på svenska kolhydrater och LCHF dieten går alltså ut på att äta lite kolhydrater men destp mera fett. Argumentet för detta är att hålla blodsockerhalten och insulinet på en stadigt låg nivå vilket skall leda till en ökad fettförbränning. Vid låga insulinvärden använder nämligen kroppen fett som bränsle i stället för att lagra det på kroppen. Går man på LCHF ska man alltså inte äta pasta, potatis, drycker som innehåller socker eller ris. Vad som däremot uppmuntras är att äta mycket kött, nötter och grönsaker. Drick den feta mjölken och använd den feta grädden i matlagning.

LCHF för viktminskning

Hur fungerar det egentligen att äta fett och sedan kalla det för bantning ? Fett är väl dåligt ? Jo, det fungerar så finurligt att när insulinvärdena är låga och kroppen börjat vänja sig vid fettet som bränsle känner den också av “hur mycket bränsle jag har att röra mig med” VS “hur mycket nytt bränsle måste jag stoppa i mig idag” och avgör på så vis själv om du behöver äta mer fett (du känner dig hungrig) eller om det finns att ta av (du känner dig inte alls särskilt hungrig och äter väldigt lite på dagarna).

Kroppen kan på detta sättet reglera din vikt med din hungerskänsla. En fet person kommer att gå ner i vikt medans en undernärd kommer att bli jättehungrig och öka till normalvikt. Människan har en tendens att tycka om smaken av fett. Därför är just LCHF en diet som är lätt att följa. Man får ju äta god mat!

LCHF-mat

Det kan vara svårt att lära sig äta LCHF av den anledningen att det alltid saknas något “till” maten. Men det är inget att oroa sig för. Det finns många bra sidor på nätet där du kan få tag på smakliga recept.

10 Jul 2012